<p>Talentvol arbiter Stan Endeman uit Luttenberg heeft namens SNO de prijs mogen overhandigen aan secretaris Patrick Nieboer en voorzitter Henny Broekman van VV DES.</p>

Talentvol arbiter Stan Endeman uit Luttenberg heeft namens SNO de prijs mogen overhandigen aan secretaris Patrick Nieboer en voorzitter Henny Broekman van VV DES.

VV DES is de winnaar

NIJVERDAL - Mede door de coronapandemie staat de voetbalarbitrage onder druk. In samenspraak met de KNVB zijn de COVS verenigingen druk bezig met het organiseren van nieuwe opleidingen en cursussen, om op deze wijze het tekort tegen te gaan.

De afgelopen periode zijn in District Oost meer dan 15 procent van de (assistent) scheidsrechters gestopt met het uitoefenen van hun hobby. “Een zeer goede begeleiding vanuit voetbalclubs heeft ook een positieve bijdrage aan het plezier van arbiters. Dit heeft VV DES uit Nijverdal zeer goed voor elkaar!”, aldus Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO).

SNO levert (assistent) scheidsrechters voor vriendschappelijke duels bij 44 verenigingen in de directe omgeving. “Onze leden geven (bij zowel competitie- en vriendschappelijke wedstrijden) door middel van het invullen van de SNO enquête een beoordeling over de wijze waarop ze worden ontvangen door clubs. Denk hierbij aan onderwerpen zoals gastvrijheid, facilitaire aspecten en veiligheid.”

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd in de competitie gepland voor VV DES. De Nijverdalse derby tegen VV Hellendoorn en is de prijs uitgereikt aan VV DES. De vereniging zal als prijs een bezoek krijgen van de Technische Commissie van SNO. Deze heren zullen een spelregelavond gaan invullen!

“Via deze weg willen wij als bestuur van SNO VV DES van harte feliciteren met de prijs en hopelijk mag VV DES als voorbeeld fungeren voor andere amateurclubs in de regio.”

Meer berichten
 
Auto zoeker