<p>Tegen inlevering van de voorzittershamer ontving Elisabeth een mooie oorkonde, waarmee zij het eerste erelid van Popkorn werd.</p>

Tegen inlevering van de voorzittershamer ontving Elisabeth een mooie oorkonde, waarmee zij het eerste erelid van Popkorn werd.

(Foto: Popkorn)

‘We zijn er nog en gaan weer zingen’

NIJVERDAL - Net als veel andere verenigingen en organisaties zagen de leden van het koor Popkorn de afgelopen tijd diverse activiteiten in het water vallen. Begin maart 2020 maakten ze de plannen voor hun jubileumjaar bekend, om ze een week of twee later voor onbepaalde tijd in de koelkast te zetten...

“Dat was wel even slikken, ja,” zegt Elisabeth Beeris, ex-voorzitter van het koor. “Maar we zijn er nog! En we gaan weer lekker zingen. Dat heeft overigens nog wel wat voeten in aarde, want onze vaste repetitieruimte is gezien de huidige restricties niet geschikt. Gelukkig hebben we wel alternatieven, maar die zijn niet altijd beschikbaar.”

Nu de corona-maatregelen steeds verder versoepelen is er voor koren als Popkorn weer veel meer mogelijk en konden ze de afgelopen weken zowel een reguliere bestuursvergadering, als de algemene ledenvergadering houden. “Tijdens de algemene ledenvergadering zijn er wel wat dingen veranderd,” zegt Johan Smit. “Zo heeft Elisabeth na twintig jaar voorzitterschap de hamer aan mij overgedragen. Omdat we haar inzet enorm waarderen en haar voor het koor willen behouden, hebben we haar erelid gemaakt.” Hij knipoogt. “Zij is het eerste erelid, wat wel aangeeft hoe zeer wij haar inzet en betrokkenheid waarderen.”

“Twintig jaar klinkt als een lange tijd en dat is het op zich ook wel, maar ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan,” vertelt Elisabeth. “En na de eerste acht jaar heb ik drie jaar pauze gehad. Mijn plan was eigenlijk om tijdens het jubileum af te treden, maar dat bleek niet mogelijk. Alles heeft gewoon ruim een jaar op pauze gestaan. Ik ben blij dat Johan nu de voorzittershamer overneemt, want er is over het algemeen maar weinig animo voor bestuursfuncties. Tegelijk met mij is Ingrid Bouwmeester afgetreden als penningmeester, na tien jaar, en ook daarvoor hebben we een geschikte vervanger. Zij werd Lid van Verdienste. Nu kunnen we ons voorlopig volop richten op het repeteren en de leuke activiteiten die eraan komen.”

Met het 35-koppige koor doen ze volgend jaar mee aan een aantal korenfestivals in de regio, waarvan Hengelo wel de grootste is met veel podia door het hele centrum. Eind januari, begin februari hopen ze een aantal optredens in het centrum van Nijverdal te geven. “We hebben een mooi repertoire opgezet, waarin we diverse nieuwe nummers ten gehore brengen, in combinatie met verschillende ‘oude’,” vertelt Johan. “Zo kunnen we beginnen met een frisse start. Alle leden zijn ons trouw gebleven en niets is zo fijn als een nieuw begin. De afgelopen tijd hebben we wel regelmatig online contact gehad, maar dat was vooral het sociale aspect van het koor, repeteren wil online niet echt.”

“Iedereen heeft er ontzettend veel zin in,” vult Elisabeth aan. “We zoeken overigens nog een pianist. Iemand die soms bij de repetities wil spelen, maar zeker bij onze optredens. En natuurlijk zijn nieuwe zangers ook van harte welkom.”

popkorn.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker