Afbeelding
Foto: Shutterstock

LETS Hellendoorn bestaat 25 jaar

Algemeen

De Vereniging Wevers Transactie Systeem (WTS) werd 25 jaar geleden op 16 november opgericht. Begin 2017 is de naam gewijzigd in LETS, Lokaal Economisch Transactie Systeem. Inmiddels bestaat LETS Hellendoorn 25 jaar.

HELLENDOORN - De leden van LETS ruilen onderling diensten en betalen elkaar niet met geld maar via een onderling afgesproken waardesysteem. In de gemeente Hellendoorn zijn dat de zogenaamde ‘wevertjes’. Wevertjes worden verdiend door voor andere leden de handen uit de mouwen te steken of iets voor de vereniging te doen. Leden komen onderling overeen hoeveel wevertjes voor een te leveren dienst betaald worden. Wevertjes zijn niet tastbaar zoals munten, maar het saldo van de leden wordt in een digitaal systeem (Cyclos) bijgehouden.

De doelstellingen van de vereniging zijn onder meer het opbouwen van een sociaal netwerk, kennis, kunde en levenservaring delen en eigen vaardigheden en kennis inzetten en ontplooien.

De diensten die worden verleend zijn onder meer hulp bij het huishouden, fietsreparatie, hulp bij het invullen van formulieren en hulp bij tuinieren. 

De leden van LETS Hellendoorn helpen elkaar, maar daarnaast wordt er ongeveer tien keer per jaar ook een KLETS gehouden. Hier worden ervaringen, wetenswaardigheden en vraag en aanbod uitgewisseld.

LETS is voor iedereen: arm en rijk, jong en oud, man en vrouw, in Nederland geboren of elders. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,50 en de contributie € 13,20 per jaar. Mensen met een minimuminkomen kunnen gebruik maken van het gemeentelijke Declaratiefonds.

Lid worden of meer informatie? Bel of mail naar: Fenny (0548)619432, info@letshellendoorn.nl of kijk op letshellendoorn.nl

Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 1 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 15 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 17 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 19 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 21 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 21 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 23 uur geleden