Nieuwe Reggesteyn aan de Noetselerbergweg. © NOAHH | Network Oriented Architecture en Braaksma & Roos Architectenbureau
Nieuwe Reggesteyn aan de Noetselerbergweg. © NOAHH | Network Oriented Architecture en Braaksma & Roos Architectenbureau

Reggesteyn voor kleinschaligheid én voor kansengelijkheid

Algemeen

NIJVERDAL - Leerlingen kunnen bij CSG Reggesteyn terecht voor gymnasium, atheneum, havo, technasium, TL, kader, basis en praktijkonderwijs. Daarmee is thuisnabij onderwijs toegankelijk voor vrijwel iedereen. “Dit maakt onze school uniek”, aldus CSG Reggesteyn. Bovendien wordt in het kader van kansengelijkheid, aan elke leerling een gratis laptop ter beschikking gesteld. Om het brede onderwijsaanbod te kunnen faciliteren en huisvesten, heeft CSG Reggesteyn twee vestigingen; in Rijssen en Nijverdal. Eerder waren dat er nog drie met nog een vestiging aan de Noetselerbergweg in Nijverdal.

CSG Reggesteyn heeft door de tijdelijk huisvesting van leerlingen van de Noetselerbergweg op de andere vestiging in Nijverdal aan de Willem de Clercqstraat nu twee vestigingen. Tijdelijk dus, want naar verwachting zullen alle leerlingen van CSG Reggesteyn Nijverdal in augustus 2023 gezamenlijk verhuizen naar een prachtige nieuwe, innovatieve en duurzame campus aan de Noetselerbergweg.
Zo’n campus klinkt misschien ‘groot’. Tóch gaat dit straks hand in hand met kleinschaligheid. Het idee is namelijk, om de onder- en bovenbouw elk een eigen ‘thuisbasis’ te geven. Leerlingen hoeven dus niet per se de hele campus door, maar bewegen zich met hun klasgenootjes voornamelijk binnen een bepaald gedeelte daarvan. Waar ze pauze willen vieren, kunnen ze zelf beslissen, want er zijn straks verspreid over de campus verschillende gezellige plekjes voor ingericht, zowel binnen als buiten. Een  mooie manier om andere leerlingen met andere interesses te ontmoeten!

Maar zover is het nu natuurlijk nog niet. Voorlopig gaan de leerlingen in Nijverdal nog naar de Willem de Clercqstraat. Overigens is de tijdelijke uitbreiding en extra huisvesting aldaar ook van alle gemakken voorzien. Want hoewel van buiten misschien goed te zien is dat het van tijdelijke aard is; van binnen ontbreekt het aan niets! Mooie ruime gangen, lichte, goed geventileerde en verwarmde lokalen met alle faciliteiten die je in een ‘gewoon’ lokaal ook hebt. Bovendien is er natuurlijk nog ons bestaande gebouw waarbinnen het aan niets ontbreekt.

Toch is het begrijpelijk dat basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 (en hun ouders) waarschijnlijk erg benieuwd zijn naar hoe alles eruitziet. En hoewel het geplande Open Huis helaas niet door kan gaan vanwege de huidige coronamaatregelen; CSG Reggesteyn geeft hen tóch graag door middel van zogenaamde ‘razende reporters’ een online rondleiding door de school en beantwoordt graag hun vragen tijdens dit online event.

Dus, zit uw zoon of dochter in groep 7 of 8 van de basisschool en overweegt hij of zij om naar CSG Reggesteyn in Nijverdal te gaan? Meld u zich dan aan voor het online event ‘Reggesteyns Razende Reporters’! Aanmelden kan via 

www.reggesteyn.nl/opjeplek 

Het online event Reggesteyns Razende Reporters is op woensdag 16 februari van 19.00 tot ongeveer 19.45 uur.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 13 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 15 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 16 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 19 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05