Afbeelding

Gemeente kleurt weer oranje

Algemeen

HELLENDOORN - De organisatoren zijn het na een paar jaar afwezigheid nog niet verleerd. Ze zorgen ervoor dat er op Koningsdag, woensdag 27 april, in de gemeente Hellendoorn weer gefeest wordt.

Horecaondernemingen in het dorp Hellendoorn slaan de handen ineen onder de noemer Oranjeplein Koningsdag Hellendoorn. Met hun Helderse Oranje Horeca Tocht laten zij mensen “Oalderwets terrasjes pikken”. Bij de deelnemende bedrijven is er een drankje, hapje en live muziek op het terras. Tickets zijn verkrijgbaar op www.horecahellendoorn.nl. Ook aan de alcoholvrije feestvierders is gedacht, zij kunnen een goedkoper ticket bestellen via de site.

Slag um Heldern

Vanaf 2020 zou de Slag um Heldern zijn herintreden maken op Koningsdag in Hellendoorn. In 2016 werd het bekende Helderse evenement afgelast vanwege het slechte weer en afnemende animo. Hierna kwam er een kleine pauze. Vanwege coronaperikelen kon het festijn de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden, maar ook dit jaar was het lastig. “De heropening van horeca tot aan 27 april was voor de organisatie te kort dag”, vertelt Dennis van Dam. Toch verklapt hij dat mensen alvast kunnen trainen voor 2023. “Het grote koningsdagspektakel hebben we vanaf volgend jaar uiteraard weer in ons mooie centrum!”

Nijverdal

Stichting Bruisend Nijverdal zorgt voor leven en gezelligheid in het centrum van het dorp. “Met een grootse vrijmarkt in de straten van het centrum, te gekke bands, terrasjes en veel gezelligheid is Koningsdag in Nijverdal één groot feest”, meldt de organisatie op haar Facebookpagina. De vrijmarkt zal plaatsvinden van 09.00 tot 17.00 uur. Zelf een plekje op de markt? U kunt zich gratis opgeven via bruisendnijverdal.com/koningsdag. Verkoopt u liever uw stem of talent aan een publiek? Geef u dan op via info@bruisendnijverdal.com. “Zingen, straattheater of goochelen. Je kunt het zo gek niet bedenken.”

Daarle

Voor de sportievelingen onder ons organiseert Feestcommissie Daarle een zeskamp. De veertien teams melden zich op Koningsdag 13.00 en om 13.30 uur starten de spellen. De feestcommissie geeft deelnemers alvast een herinnering: “Zorg dat je vooraf weet waar je de joker op wil inzetten, dat er twee dames per team zijn en jullie een kruiwagen meehebben voor de spellen!” Naast de podiumplekken is er ook een originaliteitsprijs te winnen. “Voor het team dat het meest Oud-Hollands is!” De dagen na Koningsdag organiseert Feestcommissie Daarle nog een aantal activiteiten. Kijk hiervoor op de website www.feestcommissiedaarle.nl/agenda.

Daarlerveen

Dit jaar organiseert Oranjecommissie Daarlerveen een vrijmarkt voor een ieder die zijn hobby wil promoten of gewoon wat spulletjes wil verkopen. “De vrijmarkt is vrij toegankelijk voor jong en oud. Wij willen niet te veel regels opleggen, maar vragen wel respectvol met elkaar om te gaan en een ieder zijn plekje te gunnen. Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol.” De Oranjecommissie zorgt voor gezellige muziek en een oranjebittertje of ranja, “om te proosten op onze koning en zijn gezin”. Tevens zal er een verloting zijn met leuke prijzen.

Haarle

Eetcafé De Droadnagel heeft dit jaar weer iets bedacht voor kinderen van basisschoolleeftijd. Voor gezinnen met kinderen tot en met groep 4 is er een speurtocht georganiseerd naar de verloren kroon. Kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen in teams op zoek naar letters die in het dorp verstopt liggen. Het team dat het snelst de letters vindt en de zin oplost wint een feestpatat. Deelname kost 5,- euro per kind. Opgave kan tot en met 25 april via info@droadnagel.nl.

Tekst: EG-Wél

Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50