Bas ter Brake in een zwaar duel. (foto: Wim Beunk)
Bas ter Brake in een zwaar duel. (foto: Wim Beunk)

Waterpoloheren gestrand

Algemeen

NIJVERDAL - De waterpoloheren van Z&PC Het Ravijn zijn er zondagmiddag 1 mei niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale om de KNZB beker. Werd er zaterdag in Utrecht tegen tegenstander UZSC nog met 9-12 gewonnen, zondagmiddag verloor de ploeg van Zeno Reuten met 6-11 van de Utrechters, waardoor zij de komende zondag, 8 mei in Den Haag de finale mogen spelen tegen ZV De Zaan, dat het Alphense AZC met respectievelijk 8-13 en 17-12 wist te verslaan.

Coach Zeno Reuten moest na de wedstrijd constateren dat de mentale weerbaarheid van zijn ploeg ver was te zoeken. “Als je op zaterdag van een 4-10 voorsprong uiteindelijk weet te winnen met 9-12, moet je het thuis kunnen afmaken. Na anderhalve periode zag je dat ze niet opgewassen waren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ik had gehoopt dat ze verder waren in het proces, maar dat blijkt niet zo te zijn.”

De waterpoloheren gaan zich nu voorbereiden op de play-off wedstrijden om het kampioenschap van Nederland. Ook hier is UZSC de tegenstander. In een best of three-competitie speelt Heren 1 op vrijdag 13 mei eerst een thuiswedstrijd in Het Ravijn. Aanvang 20.30 uur. Zaterdag 14 mei om 19.30 uur wordt de return in het Utrechtse bad “De Krommerijn” gespeeld. Indien nodig vindt de derde wedstrijd weer plaats in Nijverdal. Deze staat gepland voor zondag 15 mei om 15.30 uur.

Statistieken halve finale KNZB beker

Utrecht, zaterdag 30 april, UZSC-Het Ravijn: 9-12.
Periodestanden: 2-2, 3-7(1-5), 4-9(1-2), 9-12(5-3).
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 3x, Lars Gottemaker 2x, Hugo Wouters 1x, Ivar Schilstra 1x, Basjan Dijkink 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Yoran Loos 1x, Bas ter Brake 1x, Jorn Muller 1x.

Nijverdal, zondag 1 mei, Het Ravijn-UZSC: 6-11.
Periodestanden: 3-4, 4-7(1-3), 5-10 (1-3), 6-11(1-1).
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 2x, Jorn Muller 2x, Bas ter Brake 1x, Lars Gottemaker 1x.
Doelpunten UZSC: Sook Willemsen 2x, Flemming Kastrop 2x, Benjamin Hoepelman 2x, Gies Wijnhoven 2x, Bram van de Bersselaar 1x, Jeroen Rouwenhorst 1x,  Joep de Jong 1x.

V.l.n.r.: Dennis Hesselink (directeur Oude Wolbers), Willemijn de Roy van Zuydewijn (projectleider Vastgoed Reggewoon), Gerrit Breeman (directeur-bestuurder Reggewoon).
Officiële start bouw op oude locatie Blenkeschool 57 minuten geleden
Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 2 uur geleden
Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 4 uur geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 18 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 20 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 22 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen gisteren