Eschländerkapel Hellendoorn behaalde eerder al een derde plek. (foto: Fotografie Mike Rikken)
Eschländerkapel Hellendoorn behaalde eerder al een derde plek. (foto: Fotografie Mike Rikken)

Eschländerkapel neemt deel aan EK Blaaskapellen

Algemeen

HELLENDOORN - De Eschländerkapel Hellendoorn reist van 27 tot en met 29 mei naar het Duitse Höxter/Lüchtringen, waar ze deelnemen aan het Europees Kampioenschap voor Blaaskapellen. Tijdens eerdere edities is al eens een 3e plek behaald (2013) en in 2018 eindigden de muzikanten net naast het podium op een 4e plek. 

Een derde en vierde plek zijn volgens de Eschländerkapel nog steeds fantastisch resultaten, wetende dat de kampioenen vaak uit Duitsland of Oostenrijk komen, de bakermat van de Egerlander muziek. Toch doet de kapel vol enthousiasme een nieuwe greep naar de titel van Europees Kampioen en wel in de Mittelstufe. Dat is de middenklasse voor kapellen en daarin komen de meeste amateurkapellen uit. 

In de afgelopen twee jaren is er weinig gerepeteerd en opgetreden. Daarnaast heeft de Eschländerkapel een nieuwe drummer, die pas enkele maanden meedoet. Ter voorbereiding repeteert de kapel daarom twee maal per week. “Alle muzikanten zijn zeer gemotiveerd, het is dan ook fijn om weer echt naar een hoogtepunt toe te werken. Bovendien betekent zo’n EK-weekend ook genieten van de muziek van andere kapellen en ontmoetingen met collega muzikanten”, aldus een van de leden.

Er reizen een aantal fans en vrienden mee naar Duitsland. Naast het officiële optreden voor de kampioenschappen, zal de Eschländerkapel Hellendoorn een concert geven in de feesttent in Lüchtringen. 

Op woensdag 25 mei is de laatste repetitie voor het EK, in het muziekgebouw van de Hellendoornse Harmonie, De Tente, park de Geuren in Hellendoorn. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij deze repetitie, aanvang 19.30 uur. Rond 20.30 zal een miniconcert worden gegeven, waarin de EK-stukken ten gehore worden gebracht. 

Op 26 mei, Hemelvaartsdag, houden de muzikanten van de Eschländerkapel een fietstocht voor jong en oud. Tussen 09.00 en 11.00 uur kan men vertrekken vanaf de Tente in Hellendoorn met een snackpakket en een route. Kosten bedragen 5,- euro per persoon (kinderen tot en met 11 jaar gratis) en de opbrengst is voor de Eschländerkapel Hellendoorn.

Afbeelding
Bruisend Nijverdal zoekt vrijwilligers 9 uur geleden
Afbeelding
Jubilarissen SVVN alsnog in het zonnetje gezet 11 uur geleden
Afbeelding
Column: bankje voor jou 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met het thema ‘Ik zal u rust geven’ 19 uur geleden
Afbeelding
Rust in je levenmet mindfulness 21 uur geleden
Afbeelding
NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse 1 jul, 19:31
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal Nieuwste Auping Studio 1 jul, 17:58
Afbeelding
Techniek, beleving voor jong en oud 1 jul, 14:06