Eschländerkapel Hellendoorn behaalde eerder al een derde plek. (foto: Fotografie Mike Rikken)
Eschländerkapel Hellendoorn behaalde eerder al een derde plek. (foto: Fotografie Mike Rikken)

Eschländerkapel neemt deel aan EK Blaaskapellen

Algemeen

HELLENDOORN - De Eschländerkapel Hellendoorn reist van 27 tot en met 29 mei naar het Duitse Höxter/Lüchtringen, waar ze deelnemen aan het Europees Kampioenschap voor Blaaskapellen. Tijdens eerdere edities is al eens een 3e plek behaald (2013) en in 2018 eindigden de muzikanten net naast het podium op een 4e plek. 

Een derde en vierde plek zijn volgens de Eschländerkapel nog steeds fantastisch resultaten, wetende dat de kampioenen vaak uit Duitsland of Oostenrijk komen, de bakermat van de Egerlander muziek. Toch doet de kapel vol enthousiasme een nieuwe greep naar de titel van Europees Kampioen en wel in de Mittelstufe. Dat is de middenklasse voor kapellen en daarin komen de meeste amateurkapellen uit. 

In de afgelopen twee jaren is er weinig gerepeteerd en opgetreden. Daarnaast heeft de Eschländerkapel een nieuwe drummer, die pas enkele maanden meedoet. Ter voorbereiding repeteert de kapel daarom twee maal per week. “Alle muzikanten zijn zeer gemotiveerd, het is dan ook fijn om weer echt naar een hoogtepunt toe te werken. Bovendien betekent zo’n EK-weekend ook genieten van de muziek van andere kapellen en ontmoetingen met collega muzikanten”, aldus een van de leden.

Er reizen een aantal fans en vrienden mee naar Duitsland. Naast het officiële optreden voor de kampioenschappen, zal de Eschländerkapel Hellendoorn een concert geven in de feesttent in Lüchtringen. 

Op woensdag 25 mei is de laatste repetitie voor het EK, in het muziekgebouw van de Hellendoornse Harmonie, De Tente, park de Geuren in Hellendoorn. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij deze repetitie, aanvang 19.30 uur. Rond 20.30 zal een miniconcert worden gegeven, waarin de EK-stukken ten gehore worden gebracht. 

Op 26 mei, Hemelvaartsdag, houden de muzikanten van de Eschländerkapel een fietstocht voor jong en oud. Tussen 09.00 en 11.00 uur kan men vertrekken vanaf de Tente in Hellendoorn met een snackpakket en een route. Kosten bedragen 5,- euro per persoon (kinderen tot en met 11 jaar gratis) en de opbrengst is voor de Eschländerkapel Hellendoorn.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 12 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17