Afbeelding

Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege

Algemeen

HELLENDOORN - Herman Finkers reikt de Johanna van Buren Cultuurprijs voor Oost-Nederland uit aan actrice Johanna ter Steege op vrijdag 20 mei.

De Johanna van Buren Cultuurprijs voor Oost-Nederland wordt toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het bevorderen van cultuur en taal van Oost-Nederland. De hoofdrollen van de internationaal bekende actrice in het Twentse theaterspektakel Hanna van Hendrik en de veelgeprezen en door miljoenen bekeken speelfilm De beentjes van Sint Hildegard hebben veel indruk gemaakt op het bestuur van stichting Oald Heldern de Noaberschop, de Hellendoornse erfgoedorganisatie die de prijs beschikbaar stelt. Johanna ter Steege weet zich aansprekend en herkenbaar uit te drukken in haar moedertaal. In het bijzonder valt de zuiverheid van haar taalgebruik op. Zij levert hiermee een krachtige bijdrage aan het levend houden van het Nedersaksisch.

De geboren Notterse zegt hier zelf over: ‘Elke kans om de taal van mijn geboortestreek in de schijnwerpers te zetten, grijp ik met beide handen aan. Twente is mijn thuis. Dat zal het altijd blijven, ook al woon ik elders.’

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in de Hellendoornse middeleeuwse dorpskerk (’n Oalen Griezen). Het programma begint om 20.30 uur met optredens van Martin ter Denge, Bert Jansen, de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn en uiteraard de prijsuitreiking door Herman Finkers. De presentatie is in handen van acteur Laurens ten Den. Iedereen is vanaf 20.00 uur welkom, aanmelden is niet nodig.

Afbeelding
Bruisend Nijverdal zoekt vrijwilligers 9 uur geleden
Afbeelding
Jubilarissen SVVN alsnog in het zonnetje gezet 11 uur geleden
Afbeelding
Column: bankje voor jou 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met het thema ‘Ik zal u rust geven’ 18 uur geleden
Afbeelding
Rust in je levenmet mindfulness 21 uur geleden
Afbeelding
NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse 1 jul, 19:31
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal Nieuwste Auping Studio 1 jul, 17:58
Afbeelding
Techniek, beleving voor jong en oud 1 jul, 14:06