Afbeelding

Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege

Algemeen

HELLENDOORN - Herman Finkers reikt de Johanna van Buren Cultuurprijs voor Oost-Nederland uit aan actrice Johanna ter Steege op vrijdag 20 mei.

De Johanna van Buren Cultuurprijs voor Oost-Nederland wordt toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het bevorderen van cultuur en taal van Oost-Nederland. De hoofdrollen van de internationaal bekende actrice in het Twentse theaterspektakel Hanna van Hendrik en de veelgeprezen en door miljoenen bekeken speelfilm De beentjes van Sint Hildegard hebben veel indruk gemaakt op het bestuur van stichting Oald Heldern de Noaberschop, de Hellendoornse erfgoedorganisatie die de prijs beschikbaar stelt. Johanna ter Steege weet zich aansprekend en herkenbaar uit te drukken in haar moedertaal. In het bijzonder valt de zuiverheid van haar taalgebruik op. Zij levert hiermee een krachtige bijdrage aan het levend houden van het Nedersaksisch.

De geboren Notterse zegt hier zelf over: ‘Elke kans om de taal van mijn geboortestreek in de schijnwerpers te zetten, grijp ik met beide handen aan. Twente is mijn thuis. Dat zal het altijd blijven, ook al woon ik elders.’

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in de Hellendoornse middeleeuwse dorpskerk (’n Oalen Griezen). Het programma begint om 20.30 uur met optredens van Martin ter Denge, Bert Jansen, de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn en uiteraard de prijsuitreiking door Herman Finkers. De presentatie is in handen van acteur Laurens ten Den. Iedereen is vanaf 20.00 uur welkom, aanmelden is niet nodig.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 11 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 13 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 15 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 17 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 17 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 19 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 21 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45