Afbeelding

Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven

Algemeen

HELLENDOORN - Vanaf 1 januari 2023 is het gratis gescheiden inzamelen van plastic verpakkingen en drinkpakken (pd) en glas voor bedrijven en organisaties ook mogelijk. Zij kunnen zich hiervoor tot 18 mei 2022 aanmelden via het loket www.afvalgoedgeregeld.nl.

Het gaat om hetzelfde soort consumentenverpakkingen dat mensen thuis hebben. Dus niet om afval van een productieproces of wikkelfolies. Voorbeelden van organisaties die kunnen meedoen: scholen, kantoren, cultuur/sport/recreatie, zorginstellingen, horeca en winkels. De minimale aangeboden hoeveelheid verpakkingsafval per week is 240 liter. Dit is vergelijkbaar met de inhoud van 4 zakken of 1 kliko.

Hoe aanmelden

Het organiseren van bedrijfsafvalinzameling gaat buiten de gemeente om, dat geldt ook voor deze inzamelmethode. De inschrijving en vragen lopen dus ook niet via de gemeente, maar via het Afvalfonds. Het Afvalfonds is namens de bedrijven die de verpakte producten op de markt brengen verantwoordelijk voor de inzameling en recycling hiervan. 

Meer informatie is te lezen via www.afvalgoedgeregeld.nl. Organisaties en bedrijven kunnen zich via het inschrijfloket aanmelden. In principe kan elke organisatie zich inschrijven, maar er zijn wel voorwaarden. Die zijn te lezen op de website. Wie op 1 januari 2023 mee wil doen, moet zich aanmelden vóór 18 mei 2022.

Afbeelding
Bruisend Nijverdal zoekt vrijwilligers 8 uur geleden
Afbeelding
Jubilarissen SVVN alsnog in het zonnetje gezet 10 uur geleden
Afbeelding
Column: bankje voor jou 16 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met het thema ‘Ik zal u rust geven’ 18 uur geleden
Afbeelding
Rust in je levenmet mindfulness 20 uur geleden
Afbeelding
NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse 1 jul, 19:31
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal Nieuwste Auping Studio 1 jul, 17:58
Afbeelding
Techniek, beleving voor jong en oud 1 jul, 14:06