Afbeelding

‘Wie je ook bent, we willen je graag helpen te geloven’

Algemeen

TWENTE - De Verspieders Express is een plek van ontmoeting en verbinding. Dit missionaire project is samen met de Protestantse Kerk in Nederland ontstaan. De Verspieders Express is geen onderdeel van een kerkgenootschap, maar werkt wel graag samen met kerkgenootschappen.

“Wie je ook bent, graag willen we je helpen om vandaag de dag te geloven. Of je nu bekend bent met het christelijk geloof of vrij nieuw, of je heel overtuigd bent of juist twijfelt – bij de Verspieders Express verwelkomen we je graag”, aldus de organisatie. “Vooral na corona merken wij dat ontmoeting en verbinding belangrijke sleutelwoorden zijn.” 

Het kanaal Almelo-De Haandrik vormt de rode draad van het werkgebied, maar er wordt graag een uitstapje richting naburige plaatsen gemaakt. “Wij organiseren diverse christelijke activiteiten, maar je kunt ook zelf gebruik maken van de Verspieders Express. Denk hierbij aan creatieve werkvormen zoals kliederkerk, ontmoeting & verbinding in je dorp of wijk. Geloofsgesprekken en stiltewandelingen worden na corona weer opgepakt.” 

In het kader van de Nacht van Gebed van Open Doors is er een drieluik rond vluchtelingen en vervolgde christenen. Op woensdag 25 mei gaat op het YouTube-kanaal van de Verspieders Express een promotiefilm online.

Er is inmiddels bij een aantal mensen een verlangen ontstaan om de Verspieders Express ook te gebruiken voor ontmoeting & verbinding met vluchtelingen. De eerste succesvolle verbindingsdag is geweest in Almelo en de volgende verbindingsdagen staan al op de agenda. 

“Mocht je ook geïnteresseerd zijn om mee te draaien in het team ‘ontmoeting & verbinding’, dan horen we natuurlijk ook heel graag van je! Met meer mensen kunnen we nog meer doen!” Een berichtje naar verspieders.express@gmail.com is voldoende. Iemand van het team zal dan contact opnemen.

René en José geflankeerd door hun zonen, voor hun bedrijfspand in Haarle. Trots dat ze al 25 jaar met veel plezier dit bedrijf runnen.
'Zijn trots op wat we bereikt hebben' 6 uur geleden
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 7 uur geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 9 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 9 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 10 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 13 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 15 uur geleden