Volop strijd bij het opzwemmen.(foto: Wim Beunk)
Volop strijd bij het opzwemmen.(foto: Wim Beunk)

Waterpoloheren gaan voor de finale

Algemeen

NIJVERDAL - De waterpoloheren van Het Ravijn hebben het geflikt: de finale van de strijd om het landskampioenschap halen. De Nijverdalse heren deden dat in twee wedstrijden. Vrijdag 20 mei werd halve finalist ZV De Zaan met 12-6 verslagen, zaterdag 21 mei werd in het Aquarijnbad van Alphen aan den Rijn met 9-10 gewonnen, waardoor de finale een feit was. 

Tegenstander in die finale is Polar Bears, dat eveneens in twee wedstrijden de heren van ZVL 1886 wist te verslaan: met 12-11 en 11-11, waarna de Edese ploeg de strafworpen beter wist te nemen en de wedstrijd in Leiden met 14-16 naar zich toetrok. Het beloven spannende wedstrijden te worden. De “Polar Beren” werden in 2007 voor het laatst landskampioen. De Ravijnheren hopelijk komend weekend voor het eerst.

De twee wedstrijden tegen ZV De Zaan waren heel verschillend. Vrijdagavond werd er overtuigend gewonnen. Zaterdagavond in Alphen, daar waren de Zaansen op eigen verzoek naar uitgeweken, zat er veel spanning in de wedstrijd volgens trainer-coach Zeno Reuten. Ook was speler Jorn Muller niet fit. Een mindere derde periode, waarin er minder controle op de wedstrijd was, werd in de laatste periode weer goed opgepakt met de uiteindelijke winst tot gevolg.

Dit weekend is de finale tegen Polar Bears. In de competitie werd een keer gewonnen en een keer verloren. Trainer-coach Zeno Reuten: We moeten de wedstrijd vrijdag thuis winnen, waarna we zaterdag in zwembad De Peppel in Ede, de wedstrijd per periode en per minuut zullen analyseren en de tactiek die dan nodig is zullen toepassen. Vrijdag 27 mei speelt heren 1 om 20.30 uur de eerste wedstrijd tegen Polar Bears. Zaterdag 28 mei om 20.00 wordt de tweede wedstrijd in zwembad De Peppel, Peppelensteeg 17 in Ede, gespeeld. Een eventuele derde wedstrijd wordt indien nodig zondagmiddag 29 mei om 16.00 uur, wederom in Het Ravijn gespeeld. Kom de mannen van Het Ravijn aanmoedigen en deze top waterpolowedstrijden bekijken!

Statistieken

Vrijdag 20 mei, zwembad Het Ravijn, Het Ravijn-ZV De Zaan: 12-6.
Periodestanden: 3-0, 6-3(3-3), 7-5(1-2), 12-6(5-1).
Doelpunten Het Ravijn: Hugo Wouters 3x, Bas ter Brake 2x, Emiel Wouters 2x, Yoran Loos 2x, Jorn Muller 2x, Jorrit Aanstoot 1x. Doelpunten ZV De Zaan: Casper van der Struijk 3x, Stan Meijn 1x, Phil Brantjes 1x, Pascal Janssen 1x.

Zaterdag 21 mei, zwembad Aquarijn Alphen aan den Rijn, ZV De Zaan-Het Ravijn: 9-10.
Doelpunten ZV De Zaan: Jurriaan van der Struijk 3x, Pascal Janssen 3x, Angelo Corver 1x, Daan Bakker 1x, Don Rempt 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Jorn Muller 3x, Yoran Loos 2x, Hugo Wouters 2x, Jorrit Aanstoot 1x, Lars Gottemaker 1x, Emiel Wouters 1x.

foto: Wim Beunk
foto: Wim Beunk
foto: Wim Beunk
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07