Of je nu komt voor het tuinieren of de bijen, het is hoe dan ook een gezellige en informatieve middag!
Of je nu komt voor het tuinieren of de bijen, het is hoe dan ook een gezellige en informatieve middag!

Open dag Jipkesbelt en bijenvereniging

Algemeen

NIJVERDAL - Tuinvereniging De Jipkesbelt en Bijenvereniging afdeling Nijverdal – Hellendoorn houden op zaterdag 9 juli weer een gezamenlijke open dag van 10.00 tot 13.00 uur. Bij beide verenigingen staan tuinders en imkers klaar om alle vragen over tuinieren en het houden van bijen te beantwoorden.

De tuinders op De Jipkesbelt aan de Jipkesbeltweg in Nijverdal hebben in de afgelopen weken hard moeten werken om hun tuinen goed te kunnen onderhouden, in verband met de grote droogte. Dagelijks worden de tuinen besproeid. Bij de ene tuinder gaat dat gewoon nog met de gieter, de andere tuinders bedienen zich van een sproei-installatie. De droogte zorgt ervoor dat de tuinders dagelijks op de Jipkesbelt aan het werk moeten, daardoor is er zaterdag 9 juli weer van alles te koop: van aardappels tot courgettes en van lekkere drankjes tot zelfgemaakte jam. Ook is er weer koffie met iets lekkers te verkrijgen bij De Blokhut, die centraal ligt op het tuincomplex.


Door de jaren heen ontdekten steeds meer mensen de geneugten van het tuinieren. Dit heeft diverse voordelen. Hoewel het absoluut wel eens frustrerend kan zijn door het weer, is het ook ‘inspannend ontspannend’; lekker tot rust komen en je hoofd leegmaken tijdens het tuinieren. Daarnaast draagt meer en diverse groen in de vorm van bloemen en planten ook bij aan de brede biodiversiteit in de gemeente. Voor de tuinders die ook zelf eetbare dingen kweken kan het bovendien nog schelen in de kosten voor de boodschappen. De tuinders vertellen er graag over. Wie meer informatie wil of zélf graag een tuin wil kan ook eens kijken op www.dejipkesbelt.nl

Voor de bijenvereniging is het eveneens een bijzondere dag, het is dan Landelijke Open Imkerdag. En dat betekent voor de bijenhouders een beetje feest in bijenland. In heel Nederland gaan de deuren van de bijenstallen open omdat de imkers graag zoveel mogelijk aan de bezoekers willen vertellen over wat het houden van bijen inhoudt en dat doen ze dan ook met veel passie. Men krijgt zelfs de kans om de bijen te zien vliegen door middel van een observatiekast. Daar kan men zien hoe de bijen leven. En voor de lekkerbekken onder de bezoekers is het natuurlijk mogelijk om vers geslingerde honing te kopen uit de eigen streek. Iedereen is van harte welkom. De bijenstal op de Jipkesbelt is van 10.00 tot 13.00 uur geopend.

Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 33 minuten geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 17 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 19 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 23 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei gisteren
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37