Na hard werken tijdens de techniekdag mochten de leerlingen van daltonschool Reggewinde Hellendoorn zelf het bord voor de beleeftuin onthullen.
Na hard werken tijdens de techniekdag mochten de leerlingen van daltonschool Reggewinde Hellendoorn zelf het bord voor de beleeftuin onthullen. Foto: A. van Ipenburg

Techniek, beleving voor jong en oud

Algemeen

NIJVERDAL/HELLENDOORN - In een zonovergoten ‘beleeftuin’ hebben de leerlingen uit groep 7 en 8 van daltonschool Reggewinde Hellendoorn afgelopen dinsdag hun techniekdag afgerond. Op 17 mei waren zij te gast bij Brink Staalbouw, waar ze diverse dieren gereed maakten voor de tuin.

Stichting Techniekdagen Hellendoorn en Nijverdal brengt al enkele jaren basisschoolleerlingen en techniek bij elkaar. Elk voorjaar kunnen leerlingen kennismaken met uiteenlopende bedrijven in de techniek en dit jaar ging daltonschool Reggewinde Hellendoorn naar Brink Staalbouw. Daar zagen ze niet alleen wat het bedrijf doet, ze staken zelf ook de handen in lashandschoenen. Met de ervaring uit voorgaande jaren hadden zij er een echt project van gemaakt.

“Vorig jaar hebben we een (miniatuur) brug in elkaar gelast”, vertelt Wim van de Merwe, lasinstructeur bij Brink Staalbouw. “Een prachtig project en de kinderen vonden het heel leuk om te doen, maar uiteindelijk ging de brug in de container, omdat we er verder niets mee konden. Dit jaar zijn mijn collega Jan Dirk, een oud-leerling van me, en ik op zoek gegaan naar iets blijvends. We kwamen in contact met iemand van Zorgaccent, die vertelde over de beleeftuin die ze bij De Blenke aan het realiseren zijn. Van daaruit kwamen we al snel op het idee dieren voor de tuin te maken. Dat dit zo goed gelukt is, maakt toch wel dat ik de mooiste baan van de wereld heb.”


Foto: A. van Ipenburg

Beestenboel

De leerlingen en Jan Dirk zijn ondertussen druk bezig alle dieren een plek in de tuin te geven. Dat valt nog niet mee, want sommige dieren zijn behoorlijk groot en best zwaar. Het belooft een echte beestenboel te worden!

Als alle voorbereidingen voor de onthulling klaar zijn, krijgt iedereen binnen wat te drinken en een heerlijk ‘Brink’ gebakje. Diverse bewoners van De Blenke hebben zich al verzameld in de koffieruimte en de kinderen mengen zich er tussen. In de stilte die valt als iedereen zit te smikkelen vertelt Wibo ten Den van Zorgaccent wat er te gebeuren staat en hoe leuk ze het vinden dat zij dit samen met Reggewinde en Brink Staalbouw kunnen realiseren.


Foto: A. van Ipenburg

Onthulling

Na een korte repetitie voor publiek van de schoolmusical is het dan tijd voor de officiële onthulling. Alle pinnen waarmee de borden en dieren in de tuin gezet worden, hebben de leerlingen er zelf aan gelast, tijdens de techniekdag, wat ze trots aan de ouderen vertellen en laten zien. En als je er dan zo hard voor gewerkt hebt, mag je natuurlijk zelf de onthulling doen!

De kinderen, medewerkers en bewoners van De Blenke, Brink Staalbouw en natuurlijk ook meester Lennert zijn blij dat zij samen zo’n mooi project hebben gedaan. “Meester Lennert heeft er vandaag echt een feestje van gemaakt”, vindt Wibo. “Zo gaat het niet altijd.”

Met een tevreden gevoel en een potje staalpillen keren de leerlingen terug naar school.


Foto: A. van Ipenburg


Foto: A. van Ipenburg


Foto: A. van Ipenburg


Foto: A. van Ipenburg

Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 1 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 13 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 21 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 23 uur geleden
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES gisteren
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online gisteren
Afbeelding
Column: Achteraf... 15 mei, 20:15