De jubileumeditie van de Eurol Hellendoor Rally wordt verreden op 16 en 17 september 2022. (Foto: Rallypicture.nl)
De jubileumeditie van de Eurol Hellendoor Rally wordt verreden op 16 en 17 september 2022. (Foto: Rallypicture.nl)

Rally strijkt neer bij Avonturenpark

Algemeen

HELLENDOORN - Avonturenpark Hellendoorn en de Eurol Hellendoorn Rally gaan elkaar op een nog nooit eerder vertoonde manier versterken. Zo zal dit jaar op de parkeerplaats van Avonturenpark Hellendoorn het serviceterrein van de Eurol Hellendoorn Rally verrijzen. Dat alles past in de ambitie van het nieuwe bestuur van de Stichting Hellendoorn Rally om Nederlands’ bekendste rally meer aanzien te geven in binnen- en buitenland en de deelnemers een aantrekkelijk evenement voor te schotelen, zoals in de 80-er en 90-er jaren toen ‘Hellendoorn’ meetelde voor het FIA Europees Rallykampioenschap.

Waar de afgelopen jaren het serviceterrein van de Eurol Hellendoorn Rally nog op bedrijventerrein ’t Lochter in Nijverdal was gesitueerd, is nu door de unieke samenwerking met Avonturenpark Hellendoorn gekozen voor een deel van de parkeerplaats van het attractiepark. Voorzitter Theo Engels van de Eurol Hellendoorn Rally zegt hierover: “We hebben op 16 en 17 september 2022 maar liefst 15.000 vierkante meter parkeerplaats tot onze beschikking. Ruimte genoeg dus om de deelnemende teams te herbergen. De monteurs van de teams zullen hier ongestoord hun werk kunnen doen. Uiteraard onder het toeziend oog van de rallyfans, die ook nu weer op het servicepark welkom zijn.”

Tim Golstein, directeur van Avonturenpark Hellendoorn, ziet de samenwerking ook zitten en zegt hierover: ‘’De Eurol Hellendoorn Rally is een uniek evenement. Het is mooi dat wij als Avonturenpark hieraan bij kunnen dragen en dat twee bekende namen elkaar op deze manier versterken.’’

Rallyplein

Nieuw dit jaar is het rallyplein, dat in de directe nabijheid van het serviceterrein een plaats zal krijgen. Hier komen randactiviteiten voor jong en oud. De Eurol Hellendoorn Rally wordt dit jaar dus echt een belevenis voor de hele familie en dat sluit goed aan bij de filosofie van Avonturenpark Hellendoorn.

Jubileumeditie

Overigens is de Eurol Hellendoorn Rally op vrijdag 16 en zaterdag 17 september aanstaande een jubileum-editie. In Hellendoorn en omgeving wordt dan namelijk alweer voor de 40e keer een rally georganiseerd. Een mijlpaal die de organisatie niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Bovendien is er dit jaar weer sprake van een tweedaags evenement, waar in 2021 door de coronaperikelen alleen op zaterdag werd gereden. Voorzitter Theo Engels: “Op korte termijn komen we met meer nieuwtjes over de rally van 2022.” 

Binnenkort wordt de geheel vernieuwde website van de rally, hellendoornrally.eu, gelanceerd en dan is daar uiteraard het laatste nieuws over de rally te vinden.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50