Afbeelding

Eurol Hellendoorn Rally organiseert Short Rally

Algemeen

HELLENDOORN - De Achterhoek Rally en de Visual Art Rally vinden dit seizoen geen doorgang. Daarmee is de Eurol Hellendoorn Rally op 16/17 september de eerstvolgende rally in ons land én de een na laatste ronde van de verschillende KNAF kampioenschappen. Echter, voor het Short Rallykampioenschap is er een rally te weinig om een kampioen aan te wijzen. Op verzoek van de KNAF wordt in Hellendoorn een aparte Short Rally georganiseerd.

Na de bekendmaking van het niet doorgaan van de beide rally’s handelde het Bestuur Sektie Rally van de KNAF snel. Voor de meeste kampioenschappen, waaronder het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), is er met nog altijd zes meetellende wedstrijden geen reglementaire aanpassing nodig. De deelnemers mogen net als met de oorspronkelijke acht wedstrijden, een resultaat schrappen. 

Voor het Short Rally Kampioenschap waren er pas twee wedstrijden verreden (ELE en GTC) en met alleen Twente nog op de kalender zou het kampioenschap ongeldig worden verklaard, omdat er niet wordt voldaan aan de minimumeis van vier rally’s. Mede op verzoek van enkele rijders werd de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally bereid gevonden de mogelijkheid te bieden aan de Short-equipes deel te nemen.
“Dat lijkt wellicht simpel, maar dat is het niet,” aldus een opgeluchte BSR-voorzitter Bart Luijbregts. “Er komt meer bij kijken dan je denkt; RallySafe moet worden uitgebreid en de reglementen aangepast. Hellendoorn heeft ons de helpende hand toegestoken en dat waarderen we ten zeerste.” De zes klassementsproeven op vrijdagavond van de Eurol Hellendoorn Rally vormen nu het klassement voor de Short-rijders, maar als ze willen mogen ze zaterdag ook gewoon meerijden. Voorzitter Theo Engels van de Eurol Hellendoorn Rally zegt: “We zijn uiteraard op de wens van de deelnemers aan het Short Kampioenschap en van het BSR ingegaan om de titelstrijd te redden. En op deze manier kunnen we het inpassen zonder al te veel te moeten ingrijpen in de tijdschema’s en het is mooi dat we nu alle kampioenschappen in huis hebben.”

Met een ex-aequo stand belooft de strijd om de ereplaatsen in het Short Kampioenschap in Hellendoorn spannend te worden. Bart Geerdink (Peugeot) neemt het daarbij op tegen Ramon Lindeloof (Honda). Stand Short Rally Kampioenschap na twee rally’s: 1. Bart Geerdink, Ramon Lindeloof, beiden 77 punten; 3. Richard Berns, 64; 4. Ed Creugers, 36.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50