Afbeelding

Eurol Hellendoorn Rally organiseert Short Rally

Algemeen

HELLENDOORN - De Achterhoek Rally en de Visual Art Rally vinden dit seizoen geen doorgang. Daarmee is de Eurol Hellendoorn Rally op 16/17 september de eerstvolgende rally in ons land én de een na laatste ronde van de verschillende KNAF kampioenschappen. Echter, voor het Short Rallykampioenschap is er een rally te weinig om een kampioen aan te wijzen. Op verzoek van de KNAF wordt in Hellendoorn een aparte Short Rally georganiseerd.

Na de bekendmaking van het niet doorgaan van de beide rally’s handelde het Bestuur Sektie Rally van de KNAF snel. Voor de meeste kampioenschappen, waaronder het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), is er met nog altijd zes meetellende wedstrijden geen reglementaire aanpassing nodig. De deelnemers mogen net als met de oorspronkelijke acht wedstrijden, een resultaat schrappen. 

Voor het Short Rally Kampioenschap waren er pas twee wedstrijden verreden (ELE en GTC) en met alleen Twente nog op de kalender zou het kampioenschap ongeldig worden verklaard, omdat er niet wordt voldaan aan de minimumeis van vier rally’s. Mede op verzoek van enkele rijders werd de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally bereid gevonden de mogelijkheid te bieden aan de Short-equipes deel te nemen.
“Dat lijkt wellicht simpel, maar dat is het niet,” aldus een opgeluchte BSR-voorzitter Bart Luijbregts. “Er komt meer bij kijken dan je denkt; RallySafe moet worden uitgebreid en de reglementen aangepast. Hellendoorn heeft ons de helpende hand toegestoken en dat waarderen we ten zeerste.” De zes klassementsproeven op vrijdagavond van de Eurol Hellendoorn Rally vormen nu het klassement voor de Short-rijders, maar als ze willen mogen ze zaterdag ook gewoon meerijden. Voorzitter Theo Engels van de Eurol Hellendoorn Rally zegt: “We zijn uiteraard op de wens van de deelnemers aan het Short Kampioenschap en van het BSR ingegaan om de titelstrijd te redden. En op deze manier kunnen we het inpassen zonder al te veel te moeten ingrijpen in de tijdschema’s en het is mooi dat we nu alle kampioenschappen in huis hebben.”

Met een ex-aequo stand belooft de strijd om de ereplaatsen in het Short Kampioenschap in Hellendoorn spannend te worden. Bart Geerdink (Peugeot) neemt het daarbij op tegen Ramon Lindeloof (Honda). Stand Short Rally Kampioenschap na twee rally’s: 1. Bart Geerdink, Ramon Lindeloof, beiden 77 punten; 3. Richard Berns, 64; 4. Ed Creugers, 36.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07