Het begint allemaal met een grote stapel pallets, genoeg spijkers en natuurlijk gereedschap.
Het begint allemaal met een grote stapel pallets, genoeg spijkers en natuurlijk gereedschap. Foto: Houtdorp Nijverdal

‘Het kan weer, Houtdorp 2022 is aan!’

Algemeen

NIJVERDAL - Na twee ‘stille’ zomervakanties kon dit jaar eindelijk de veertigste editie van Houtdorp Nijverdal plaatsvinden. Vanaf dinsdagochtend tot en met donderdagmiddag zijn kinderen vanuit de hele gemeente aan het zagen, timmeren en bouwen geweest. Ze lieten zich niet weerhouden door het warme weer, maar bouwden hun mooiste hut in het thema ‘sport en spel’. Met twee gezellige avonden, een slaapfeest en de nodige waterspelletjes voor verkoeling was Houtdorp 2022 een grandioos succes. Houtdorp Nijverdal dankt alle deelnemers en vrijwilligers, zonder hen geen Houtdorp.


 Aan het eind van dag 1 staan de eerste muren en krijgen de hutten steeds meer vorm. Houtdorp komt tot stand! (foto: Houtdorp Nijverdal)


Tijd voor verkoeling en even iets anders doen, nog altijd in het thema ‘Sport & Spel’. (foto: Houtdorp Nijverdal)


Materialen verzamelen en dan strategisch kijken hoe je alles het beste in elkaar kunt zetten. (foto: Houtdorp Nijverdal)


Na twee dagen zijn er al prachtige bouwwerken ontstaan en kunnen de kinderen bezig met versieren en inrichten. (Foto: Houtdorp Nijverdal)

Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 6 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 8 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 9 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 12 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44