Afbeelding

Start van nieuw seizoen synchroonzwemmen

Algemeen

NIJVERDAL - De synchroonzwemmers en trainers van ZPC Het Ravijn zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. Afgelopen weekend streken zij met hun tentjes neer in de achtertuin van een van de zwemmers voor een onvergetelijk kamp. 

Een festivalterrein was er niets bij; de tentjes stonden in gezellige kring, lampjes en vlaggetjes hingen in de bomen. “Wat een geluk dat we bij de familie van Meike terecht konden”, zegt een van de organiserende ouders, “Op deze manier ben je aan het kamperen in een superhuiselijke sfeer. Wat mij betreft doen we dit volgend jaar weer.”

Wat een plezier hebben de zwemsters en trainers gehad: zij hebben gezwommen bij het voor hen zo vertrouwde Ravijn, ze zijn met z’n allen naar de bowlingbaan geweest, hebben spelletjes gedaan, marshmallows geroosterd op de barbecue. Ook kwam de make-up tevoorschijn om heerlijk samen te tutten. En uiteraard ontbrak de bonte avond niet!

Teambuilding

Zo’n kamp is niet alleen maar gezellig, het is ook heel goed voor de teambuilding. Samenwerken is heel belangrijk bij synchroonzwemmen. Precies tegelijk bewegen met je teamgenootjes in de maat van de muziek, dat is een van toffe uitdagingen bij synchroonzwemmen. Het is een sport die heel geschikt is voor meiden én jongens die van zwemmen, muziek en dansen houden.

Zwemmen op muziek

Tijdens het kamp hebben de zwemsters ook een start gemaakt met hun muzieknummers. Dat is een van de belangrijkste onderdelen bij deze sport. Ieder jaar starten zij aan het begin van het seizoen met deze dansen in het water, zodat zij alle tijd hebben om zich voor te bereiden op de wedstrijden en de uitvoering in het voorjaar.

Interesse

Synchroonzwemmen is voor jong en oud. Je hoeft niet supersportief, lenig of sterk te zijn. Plezier, daar draait het om. Met een A- en B-diploma kun je meteen bij ZPC Het Ravijn aan de slag. Lijkt het je leuk om dit een keer te proberen? Neem gerust contact op via synchroonsecretariaat@zpc-hetravijn.nl.

!
Afbeelding
Doneer speelgoed voor “Help Sint Helpen” 15 uur geleden
Afbeelding
Bezoek cabaretier Chris Verlaan in ZINiN Theater 17 uur geleden
Afbeelding
Europese top speelt waterpolo in Nijverdal 21 uur geleden
Afbeelding
Met Museum-Plus bus naar Fries museum 23 uur geleden
Afbeelding
‘Uniek combinatie van La Bloemen en ‘Les Hommes’’ 24 sep, 20:05
Afbeelding
‘We hebben onze doelen wel behaald’ 24 sep, 18:05
Afbeelding
Gezellige ‘fancy vintage fair’ Reggewijs 24 sep, 13:52
Afbeelding
De gewone man 24 sep, 11:50