Afbeelding

Start van nieuw seizoen synchroonzwemmen

Algemeen

NIJVERDAL - De synchroonzwemmers en trainers van ZPC Het Ravijn zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. Afgelopen weekend streken zij met hun tentjes neer in de achtertuin van een van de zwemmers voor een onvergetelijk kamp. 

Een festivalterrein was er niets bij; de tentjes stonden in gezellige kring, lampjes en vlaggetjes hingen in de bomen. “Wat een geluk dat we bij de familie van Meike terecht konden”, zegt een van de organiserende ouders, “Op deze manier ben je aan het kamperen in een superhuiselijke sfeer. Wat mij betreft doen we dit volgend jaar weer.”

Wat een plezier hebben de zwemsters en trainers gehad: zij hebben gezwommen bij het voor hen zo vertrouwde Ravijn, ze zijn met z’n allen naar de bowlingbaan geweest, hebben spelletjes gedaan, marshmallows geroosterd op de barbecue. Ook kwam de make-up tevoorschijn om heerlijk samen te tutten. En uiteraard ontbrak de bonte avond niet!

Teambuilding

Zo’n kamp is niet alleen maar gezellig, het is ook heel goed voor de teambuilding. Samenwerken is heel belangrijk bij synchroonzwemmen. Precies tegelijk bewegen met je teamgenootjes in de maat van de muziek, dat is een van toffe uitdagingen bij synchroonzwemmen. Het is een sport die heel geschikt is voor meiden én jongens die van zwemmen, muziek en dansen houden.

Zwemmen op muziek

Tijdens het kamp hebben de zwemsters ook een start gemaakt met hun muzieknummers. Dat is een van de belangrijkste onderdelen bij deze sport. Ieder jaar starten zij aan het begin van het seizoen met deze dansen in het water, zodat zij alle tijd hebben om zich voor te bereiden op de wedstrijden en de uitvoering in het voorjaar.

Interesse

Synchroonzwemmen is voor jong en oud. Je hoeft niet supersportief, lenig of sterk te zijn. Plezier, daar draait het om. Met een A- en B-diploma kun je meteen bij ZPC Het Ravijn aan de slag. Lijkt het je leuk om dit een keer te proberen? Neem gerust contact op via synchroonsecretariaat@zpc-hetravijn.nl.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 1 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 6 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 23 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' gisteren
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07