Teun Toebes geeft in de voorstelling een kijkje van hoe we in de verpleegzorg omgaan met dementerenden.
Teun Toebes geeft in de voorstelling een kijkje van hoe we in de verpleegzorg omgaan met dementerenden.

Voor de tiende keer theater met een toefje zorg in ZINiN Theater

Algemeen

NIJVERDAL - Theater leent zich bij uitstek om brede, belangrijke onderwerpen aan te stippen. Zo ook op het gebied van zorg en ondersteuning. Dit jaar is voor de tiende keer een theaterproductie met een ‘toefje zorg’ te zien in het ZINiN theater.

Eerdere voorstellingen in deze cyclus ‘Theater met een toefje zorg’ vielen goed in de smaak bij het publiek. Het is een originele manier voor een zorgorganisatie - ZorgAccent - om aandacht te schenken aan deze onderwerpen. “Erg leerzaam en vaak met een boodschap” was een veelgehoord compliment. Zowel theaterbezoekers als zorgmedewerkers genoten van de boeiende voorstellingen. Op donderdag 13 oktober is de nieuwste voorstelling te zien bij ZINiN. In de voorstelling ‘VerpleegThuis’ staat de wereld van dementie centraal.

Teun Toebes woont in Utrecht al een jaar lang op een gesloten afdeling voor mensen met dementie. Niet omdat zorgverleners denken dat dit het beste voor hem is, maar omdat hij wil weten hoe het is om daar te wonen, te leven en hij wil ervaren hoe er wordt omgegaan met dementie. Teun heeft een missie; veranderen hoe we als samenleving omgaan met mensen met dementie. In het verpleeghuis waar hij woont krijgt hij antwoorden op vragen zoals ‘Hoe je onderdeel kan uitmaken van elkaars wereld met dementie?’ en ‘hoe wil hij later zelf zijn leven inrichten als het zover is?’. Zoals Teun het zelf zegt: “Nu is het een verpleeghuis maar we moeten het een verpleegTHUIS maken”. In het verlengde van zijn boek gaat Teun het theater in. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes zal hij de bezoekers op een bevlogen manier meenemen in een wereld die zij dachten te kennen, maar nooit eerder zo zagen.

De voorstelling is donderdag 13 oktober om 20.15 uur in het ZINiN Theater in Nijverdal. Kaarten kosten 24,50 euro. Leden van ZorgAccent betalen slechts 17,- euro. Zie: www.zinin.com

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 1 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 6 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 9 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 10 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark gisteren
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53