Afbeelding
Foto: Shutterstock

Column: Te goed

Column

Toen de eerste auto’s door de straat reden werd er voor gewaarschuwd, net als voor de eerste telefoons en teevees. We kunnen ons een wereld zonder auto, of telefoon niet meer voorstellen. Nu zijn de social media het grote kwaad. Daar begint de ellende. Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, om er een paar te noemen.

Ik deel die mening niet. Het zijn blijkbaar de communicatiemiddelen van deze tijd. En er staat rommel op en vreselijke dingen, zoals de wereld bestaat uit afschuwelijke zaken. Maar dat is niet de hele wereld. Er zijn ook mooie dingen in de wereld. Heel mooie dingen zelfs, maar je moet ze willen zien. Ook op Twitter en op Facebook staan mooie dingen. Er zijn mensen die iedere dag iets moois plaatsen, een wijze tekst zoals Jolanda ter Steege of Roelie van der Vegt met haar prachtige natuur foto’s. Als je jarig bent, word je uitbundig gefeliciteerd door hordes mensen. Uit alle hoeken en gaten van de wereld krijg je vakantiekiekjes. Als er iemand verdriet heeft, wordt de persoon opgebeurd met vriendelijke en hartverwarmende teksten. Als een succes behaald wordt, komen er hartelijke gelukswensen. Nee het is beslist niet alleen maar kommer en kwel, gescheld en getier op de social media. Sterker ik maak het nauwelijks mee. In tegendeel.

Zo opende ik vanmorgen mijn Facebookpagina met een video van Bologna: een schitterend filmpje met prachtige muziek. Het was een filmpje van Gea Oord. Zij plaatst regelmatig berichten op de social media: mooie foto’s van de natuur meestal, met goeie teksten. Ik heb van haar nog nooit een lelijk woord gelezen. Ik vraag me nog steeds af waarom zij als wethouder op moest stappen. Ik had de indruk dat ze uitermate kundig was, slim en intelligent en daadkrachtig. Een frisse wind. Ja, waarom eigenlijk? Het enige wat ik kan bedenken is dat ze misschien wel te slim, te intelligent, te bijdehand, te daadkrachtig was. Boven het maaiveld uitstak. Ik denk dat ze gewoon te goed was.

weedebee

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11