Het Carel Kraayenhof Quartet brengt een serenade aan de tango.
Het Carel Kraayenhof Quartet brengt een serenade aan de tango.

Carel Kraayenhof brengt serenade aan de tango in het ZINiN Theater

Cultuur

NIJVERDAL - Bandoneonist Carel Kraayenhof komt op vrijdag 9 februari naar het ZINiN Theater met het theaterconcert ‘Carel viert de Tango’. Met zijn Carel Kraayenhof Quartet blikt hij terug op vier decennia vol avonturen en op de historie van de tango.

Samen met zijn gepassioneerde ‘compañeros’ van het Carel Kraayenhof Quartet brengt hij een eerbetoon aan de tango met composities van vier legendarische Argentijnse meesters: Pugliese, Piazzolla, Salgán en Troilo.

‘Carel viert de tango!’ is een ode aan de muziek die het leven van Carel Kraayenhof zo’n veertig jaar geleden een richting en een doel gaf. Bovendien is het een muziektheater vol verhalen over de tango-avonturen van de musici en anekdotes over de vier grote helden van de twintig-eeuwse tango. “De voorstelling speelt zich af rond een grote muziektent waarin de vier vaders van de tango - Anibal Troillo, Osvaldo Pugliese, Astor Piazzolla en Horacio Salgán - een plek hebben”, schetst Carel Kraayenhof de setting. “Zowel hun geschiedenis als hun muziek komen uitgebreid aan bod.”

In één klap wereldfaam

De vertolking van ‘Adiós Nonino’ tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en Maxima bezorgde Carel Kraayenhof in één klap wereldfaam. Na zijn rol in deze koninklijke viering volgde een indrukwekkende carrière, met oprichting van het Sextetto Canyengue en diepgaande toewijding aan de Argentijnse tango. Een carrière die in 2018 bekroond werd met de Edison Oeuvreprijs.

Kaarten reserveren

Het Carel Kraayenhof Quartet dompelt het publiek onder in de Zuid-Amerikaanse sferen van de tango. Een voorstelling over de ziel van de tango, waar muziek, cultuur, taal en geschiedenis samenkomen. De voorstelling vindt plaats op 9 februari en begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 27,50 euro en zijn te reserveren via www.zinin.com, telefonisch via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal. 

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11