Er zijn twee leuke voorstellingen die de wereld van Dikkie Dik en Coco tot leven brengen.
Er zijn twee leuke voorstellingen die de wereld van Dikkie Dik en Coco tot leven brengen.

Dikkie Dik theatershow bij het Prentenboekjesfestival van ZINiN

Nieuws

NIJVERDAL - Wie kent Dikkie Dik niet? De ondeugende rode kat uit de prentenboeken. Op zaterdag 27 januari komt Nederlands meest bekende kater naar het ZINiN Theater met de voorstelling ‘Dikkie Dik & ik’. Een avontuurlijke kindervoorstelling die zich afspeelt in een enorm prentenboek. Maar er staat de allerkleinsten nog veel meer te wachten deze middag bij ZINiN tijdens het ‘Prentenboekjesfestival’.

Het wordt namelijk één groot feest voor peuters en kleuters tijdens het ‘Prentenboekjesfestival’. Het ZINiN Theater en de ZINiN Bibliotheek Nijverdal worden omgetoverd tot een paradijs voor de allerkleinsten met het thema ‘dieren in de tuin’. In de theaterzaal kan het publiek genieten van de voorstelling ‘Dikkie Dik & Ik’ en in een speciale zaal kunnen de kinderen ook nog naar de peuterdansvoorstelling ‘Coco kan het!’, gebaseerd op het geliefde boek van Loes Riphagen. Als klap op de vuurpijl kunnen de kinderen ook nog lekker spelen in heuse prentenboekenstad en genieten van andere (gratis) activiteiten in de theaterfoyer en bibliotheek.

De wereld van Dikkie Dik

Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op heel gekke plekken. Wanneer je druk over de toetsen van de piano rent of danst met je beste vriendjes. In de avontuurlijke voorstelling ‘Dikkie Dik & ik’ beweegt Dikkie Dik zich door de theaterzaal in een enorm prentenboek door middel van interactieve projecties en leuke videobeelden. Twee acteurs brengen de wereld van Dikkie Dik tot leven.

‘Coco kan het!’

‘Coco kan het!’ is een peuterdansvoorstelling, naar het geliefde boek van Loes Riphagen. Vanuit allemaal vogelnestjes kunnen de peuters kijken of Coco kan vliegen. Coco is immers een vogeltje en vogeltjes vliegen. Maar Coco is nog een baby, ze heeft nog nooit gevlogen. Dat wordt dus wel even spannend!

Kaartverkoop

Het ‘Prentenboekjesfestival’ is een onwijs leuk festival voor kleuters en peuters met voorstellingen, leuke activiteiten en een heuse prentenboekenstad om in te spelen. De voorstelling ‘Coco kan het!’ speelt om 14.30 uur en de tweede om 16.00 uur. De voorstelling ‘Dikkie Dik & ik’ start om 15.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.zinin.com, de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal. De overige activiteiten beginnen om 13.30 uur en zijn gratis te bezoeken.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 12 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17