Afbeelding

Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn

Financieel

HELLENDOORN - Voedselbank Hellendoorn voert een nieuw concept in. Cliënten krijgen geen pakket uitgereikt, maar kunnen dat zelf samenstellen door te winkelen. De Voedselbank heeft met een deel van producten al proefgedraaid in de afgelopen maanden. Volgens zowel cliënten als vrijwilligers een succes. Nu wordt dat concept verder uitgerold.

“Op donderdag 18 april, exact 10 jaar na onze eerste uitgifte in 2014, gaan we starten met deze klantvriendelijke wijze van werken”, zo liet Voedselbank Hellendoorn weten.

Voedselbank Hellendoorn werkt met drie groottes van pakketten. Een klein pakket voor één- en tweepersoonshuishoudens, een pakket voor een drie- en vierpersoonshuishouden en een pakket voor een huishouden van vijf of meer personen. Afhankelijk van de grootte van een huishouden mogen cliënten een bepaald aantal producten van een productgroep pakken. Tijdens het winkelen worden de klanten begeleid door een vrijwilliger. “We hopen met deze wijze van winkelen ook een beter beeld te krijgen van de behoefte van onze klanten”, aldus de voedselbank. “Het inzamelen en inkopen kunnen we daar dan beter op afstemmen.”

Huishoudens die (tijdelijk) niet genoeg middelen hebben voor hun levensonderhoud kunnen zich melden bij de Voedselbank via 06-19441730 of info@voedselbankhellendoorn.nl. De hulp is gratis. De uitgifte blijft op donderdag- en vrijdagmiddag.

Ga voor meer informatie naar www.voedselbankhellendoorn.nl.

Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 4 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 6 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 10 uur geleden
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 12 uur geleden
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 14 uur geleden
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 16 uur geleden
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 2 mei, 18:08