Afbeelding

Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn

Financieel

HELLENDOORN - Voedselbank Hellendoorn voert een nieuw concept in. Cliënten krijgen geen pakket uitgereikt, maar kunnen dat zelf samenstellen door te winkelen. De Voedselbank heeft met een deel van producten al proefgedraaid in de afgelopen maanden. Volgens zowel cliënten als vrijwilligers een succes. Nu wordt dat concept verder uitgerold.

“Op donderdag 18 april, exact 10 jaar na onze eerste uitgifte in 2014, gaan we starten met deze klantvriendelijke wijze van werken”, zo liet Voedselbank Hellendoorn weten.

Voedselbank Hellendoorn werkt met drie groottes van pakketten. Een klein pakket voor één- en tweepersoonshuishoudens, een pakket voor een drie- en vierpersoonshuishouden en een pakket voor een huishouden van vijf of meer personen. Afhankelijk van de grootte van een huishouden mogen cliënten een bepaald aantal producten van een productgroep pakken. Tijdens het winkelen worden de klanten begeleid door een vrijwilliger. “We hopen met deze wijze van winkelen ook een beter beeld te krijgen van de behoefte van onze klanten”, aldus de voedselbank. “Het inzamelen en inkopen kunnen we daar dan beter op afstemmen.”

Huishoudens die (tijdelijk) niet genoeg middelen hebben voor hun levensonderhoud kunnen zich melden bij de Voedselbank via 06-19441730 of info@voedselbankhellendoorn.nl. De hulp is gratis. De uitgifte blijft op donderdag- en vrijdagmiddag.

Ga voor meer informatie naar www.voedselbankhellendoorn.nl.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11