Afbeelding
Foto Lia de Waard – Oudesluijs: Christien Brandwijk fotografie.

Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs zijn kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn

Gemeentenieuws

NIJVERDAL/HELLENDOORN - De twee kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn zijn bekend. In een extra raadsvergadering op 23 april worden Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs voorgedragen aan de gemeenteraad.

Voor de posities waren 25 kandidaten. De selectiecommissie heeft uit alle kandidaten unaniem gekozen voor Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs. Volgens de commissie passen beiden perfect in de profielschets. Ze hebben ruime bestuurlijke ervaring en zijn gedreven om aan de slag te gaan voor de gemeente Hellendoorn.

Jan van den Bosch (59) woont in Ermelo en is op dit moment senior adviseur bij Antea Group. Tussen 2007 en 2018 was hij wethouder in de gemeente Ermelo. Hij heeft zijn sporen verdiend op het terrein van ruimtelijke ordening, woningbouw en de Omgevingswet.

Lia de Waard-Oudesluijs (53) woont in Emst en is op dit moment directeur Zorg bij WZU Veluwe. Tussen 2018 en 2023 was Lia wethouder in de gemeente Epe. Ze heeft brede ervaring op gebied van zorg en welzijn en het sociaal domein.

Wervingsprocedure nieuwe wethouders

Op 30 januari 2024 besloot de gemeenteraad om een procedure voor werving van twee nieuwe wethouders op te starten. Op 5 maart 2024 is de profielschets van de nieuwe wethouders vastgesteld, evenals de samenstelling van de selectiecommissie. De werving is vervolgens door Bestman Bestuur & Management uitgevoerd en leverde 25 kandidaten op.

Op basis van de gesprekken met kandidaten draagt de selectiecommissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. De raad stemt in een extra raadsvergadering op dinsdagavond 23 april 2024 over de benoeming van beide kandidaat-wethouders.

Na de benoeming stelt het college van burgemeester en wethouders op een later moment de nieuwe portefeuilleverdeling vast. De beide beoogde wethouders gaan dan in mei starten in hun nieuwe rol.

Afbeelding
King's Men weer op de planken 7 uur geleden
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 11 uur geleden
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 17:27
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 28 apr, 13:29
De Junior Rangers gaan zaterdag 4 mei aan de slag met het maken van een waterdichte slaapplek, zonder meegenomen materialen.
Kom ook bushcraften met de Junior Rangers! 28 apr, 07:58
Afbeelding
Naar buiten in de meivakantie 27 apr, 19:25
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 27 apr, 18:05
Afbeelding
Lezing 'Van spintol tot spinnewiel' 27 apr, 13:59