Afbeelding
Foto Lia de Waard – Oudesluijs: Christien Brandwijk fotografie.

Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs zijn kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn

Gemeentenieuws

NIJVERDAL/HELLENDOORN - De twee kandidaat-wethouders voor de gemeente Hellendoorn zijn bekend. In een extra raadsvergadering op 23 april worden Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs voorgedragen aan de gemeenteraad.

Voor de posities waren 25 kandidaten. De selectiecommissie heeft uit alle kandidaten unaniem gekozen voor Jan van den Bosch en Lia de Waard-Oudesluijs. Volgens de commissie passen beiden perfect in de profielschets. Ze hebben ruime bestuurlijke ervaring en zijn gedreven om aan de slag te gaan voor de gemeente Hellendoorn.

Jan van den Bosch (59) woont in Ermelo en is op dit moment senior adviseur bij Antea Group. Tussen 2007 en 2018 was hij wethouder in de gemeente Ermelo. Hij heeft zijn sporen verdiend op het terrein van ruimtelijke ordening, woningbouw en de Omgevingswet.

Lia de Waard-Oudesluijs (53) woont in Emst en is op dit moment directeur Zorg bij WZU Veluwe. Tussen 2018 en 2023 was Lia wethouder in de gemeente Epe. Ze heeft brede ervaring op gebied van zorg en welzijn en het sociaal domein.

Wervingsprocedure nieuwe wethouders

Op 30 januari 2024 besloot de gemeenteraad om een procedure voor werving van twee nieuwe wethouders op te starten. Op 5 maart 2024 is de profielschets van de nieuwe wethouders vastgesteld, evenals de samenstelling van de selectiecommissie. De werving is vervolgens door Bestman Bestuur & Management uitgevoerd en leverde 25 kandidaten op.

Op basis van de gesprekken met kandidaten draagt de selectiecommissie twee kandidaten voor aan de gemeenteraad. De raad stemt in een extra raadsvergadering op dinsdagavond 23 april 2024 over de benoeming van beide kandidaat-wethouders.

Na de benoeming stelt het college van burgemeester en wethouders op een later moment de nieuwe portefeuilleverdeling vast. De beide beoogde wethouders gaan dan in mei starten in hun nieuwe rol.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 18 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11