Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)

Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt

Historie

NIJVERDAL - Op 5 mei, nationale Bevrijdingsdag, doet het Memory Vrijheidsmuseum mee aan het nationale Bevrijdingsontbijt. Iedereen kan op deze dag gratis komen ontbijten.

Je ontvangt een broodpakketje en op de tafels staan verschillende drankjes. Er kunnen maximaal honderd personen ontbijten, van 8.30 tot 9.30 en van 9.30 tot 10.30 uur. Voor entree museum geldt deze dag het speciale actietarief van vijf euro. Vanaf 12.00 uur is het museum geopend, maar de ontbijters kunnen na hun ontbijt (tegen betaling) direct het museum bezoeken.

Het Memory Vrijheidsmuseum heeft drie dagen gereserveerd waarop mensen zich kunnen aanmelden voor het bevrijdingsontbijt: dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 april. “Mensen kunnen zich in het museum komen aanmelden of zich telefonisch opgeven, via 0548-750050”, zegt Anneke de Boer, coördinator horeca en receptie. “Op deze manier weten we met hoeveel personen we rekening moeten houden en verspillen we geen eten. Al kunnen we eventueel overgebleven pakketjes natuurlijk uitdelen aan reguliere bezoekers. Dan wordt het een bevrijdingslunch.”

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11