Afbeelding

Inloopuur Geheugenpunt

Human Interest

HELLENDOORN - Het Geheugenpunt Hellendoorn houdt op donderdag 1 februari weer haar maandelijkse inloopmoment in de ZINiN Bibliotheek Hellendoorn. Tussen 14.00 en 15.30 uur kunnen inwoners uit de gemeente Hellendoorn, die te maken hebben met geheugenproblemen of (beginnende) dementie, gratis terecht met vragen en voor hulp. Er is dan een professional aanwezig voor specifieke vragen en zij biedt een luisterend oor. Donderdag 1 februari is er een casemanager aanwezig. Zij kan vrijblijvend informatie geven over de rol van een casemanager dementie.

Het Geheugenpunt Hellendoorn is een toegankelijke ontmoetingsplek voor inwoners uit de gemeente die te maken hebben met geheugenproblemen of (beginnende) dementie. Dit omvat niet alleen familieleden en mantelzorgers, maar ook professionals en andere betrokkenen. Tijdens het inloopmoment in de ZINiN Bibliotheek Hellendoorn kunnen mensen terecht met vragen, twijfels en onzekerheden. Een professional staat klaar om mensen met geheugenproblemen te ondersteunen, ervaringen te delen, verhalen te vertellen en samen te leren omgaan met dementie en andere geheugenproblemen. Elk inloopmoment heeft een ander thema. In het Geheugenpunt is er bovendien een diverse collectie met informatieve boeken, boeken over dementie op jonge leeftijd, romans, prenten- en fotoboeken te vinden. Daarnaast zijn er aangepaste spellen en puzzels beschikbaar om het samenzijn nog waardevoller te maken.

Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 11 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 13 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 14 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 17 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44