Afbeelding

Americana, blues en roots met Wouter Planteijdt in De Smidse

Uitgaan

NIJVERDAL - Hij wordt wel eens de beste gitarist van Nederland genoemd en Paul de Munnik noemt hem een muzikaal fenomeen. Het gaat hierover gitarist en singer-songwriter Wouter Planteijdt. Op vrijdag 8 maart vanaf 20.30 uur speelt Planteijdt in De Smidse in Nijverdal zijn nieuwste show ‘Bullhorn Ending’. Een ode aan de outro: hoe laat je nummers eindigen? Planteijdt speelt songs die het beste passen in het genre Americana, roots, blues, pop, maar soms ook met een jazzy sound. Tijd om zijn songs te ontdekken!

Wouter Planteijdt werkte in zijn carrière samen met artiesten als Paul de Munnik, Maarten van Roozendaal, JB Meijers en Sanne Wallis de Vries. Niet direct artiesten die overlopen van overeenkomsten met de muziek van Wouter zelf (op JB Meijers na), maar wel artiesten die zijn enorme muzikaliteit herkennen.

Een ode aan de outro

Een song bestaat meestal uit een intro, coupletten, refreinen, soms een brug en soms een outro, ook wel ending genoemd. De outro kan een beloning voor het voltooien van de song zijn, als een kers op de taart. “Maar soms heb je gewoon geen zin om te stoppen en sla je, al improviserend, de weg in naar een nieuw muziekstuk”, zegt Planteijdt. En dát is wat hij in de rock-‘n-roll al zijn hele leven doet. “Omdat een song vaak een brug naar een volgend verhaal is, ben je geneigd het outro van de song kort en bondig te houden.”

Kaarten reserveren

Aan de hand van songs en verhalen over ending laat Wouter in deze nieuwe voorstelling horen dat het ook anders kan. ‘Bullhorn Ending’ is een ode aan de outro. Met Gerco Aerts op de contrabas en Mischa Porte op de drums zal dat met recht een muzikaal feestje worden. Kaarten åa 17,50 euro zijn te reserveren via www.zinin.com, via de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11