Afbeelding
Foto: Barbara F. Plaggenmarsch

Plantjesdag Tuinvereniging De Jipkesbelt met open dag bijenvereniging

Verenigingen

NIJVERDAL - De tuinders van Tuinvereniging De Jipkesbelt trappen, samen met de imkers van Bijenvereniging afdeling Nijverdal – Hellendoorn, het nieuwe tuinseizoen af op zaterdag 2 juni met de Plantjesdag en de open dag van de bijenvereniging. Er zal van alles te doen zijn tussen 10.00 en 13.00 uur bij Tuinvereniging De Jipkesbelt en de bijenvereniging, en vooral de verkoop en ruilhandel in plantjes zal een belangrijk onderdeel van deze dag vormen, samen met uitleg over de bijen.

'Vaak heb je te veel gezaaid en dan blijf je met plantjes zitten. Zonde om weg te gooien, dus dan in de verkoop of onderling ruilen. En niet alleen voor tuinders, maar ook voor andere belangstellenden, iedereen is van harte welkom', vertelt tuinder en mede initiatiefnemer Martin van Weezep. Hij neemt niet alleen plantjes van eigen tuin mee, maar ook zelf gekweekte winterharde vijgenboompjes en palmboompjes van Exotentuin.nl uit Nijverdal, dit bedrijf steunt de Plantjesdag met hun aanwezigheid op de Jipkesbelt.

Open dag bijenvereniging

Op deze Plantjesdag is ook het Immenschoer geopend, deze staat rechts bij de ingang van het tuincomplex. Daar zijn diverse imkers aanwezig en zij willen u graag vertellen over het leven van onze honingbij. De imkers maken gebruik van allerlei hulpmaterialen zoals kasten en korven, u mag het allemaal komen bekijken. Wat doet een koningin, wat is een dar en hoe lang leeft een bij?
Zomaar een paar vragen die u aan de imkers kunt stellen. U kunt ze (de bijen uiteraard) ook zien vliegen. Dit kan vanachter glas, maar wilt u een kijkje in een kast nemen dan kan dat ook. En natuurlijk is er de lekkerste honing te koop uit onze eigen streek. U bent ook hier van harte welkom tussen 10.00 uur tot 13.00 uur, de koffie staat klaar.

Tevens maakt Jeroen Wolterink met plantjes en meststoffen zijn opwachting, hij is inmiddels een bekende Nijverdalse hovenier, die ook zelf gekweekte groenten en aardappelen aan huis brengt. Hij werkt zonder bestrijdingsmiddelen en met toevoeging van mineralen en micro-organismen en komt hierover vertellen. Op de Jipkesbelt wordt zoveel mogelijk getuinierd zonder bestrijdingsmiddelen.

Rondleidingen
Zelf groenten en fruit kweken is tegenwoordig 'hot' en dus worden er door Martin van Weezep ook rondleidingen gegeven op de Jipkesbelt, zodat de bezoekers kennis kunnen maken met het fenomeen moestuin. Er groeit al van alles, zoals aardbeien, aardappelen, sla en peultjes. Ook is er een kleine boomgaard te bewonderen met laagstam peren en appels.

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 1 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 7 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' gisteren
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07