Bij het MaakLab kan er met de nieuwste technologieën worden gewerkt.
Bij het MaakLab kan er met de nieuwste technologieën worden gewerkt.

De ontwerper in jezelf tot leven wekken in het ZINiN MaakLab

Algemeen

NIJVERDAL - De deskundige vrijwilligers van het MaakLab in de ZINiN Bibliotheek Nijverdal staan op dinsdag 13 februari weer klaar om de ontwerper in de deelnemers tot leven te brengen tijdens het ‘MaakLab werkmoment’.

Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn deelnemers van harte welkom om onder begeleiding een reeks nieuwe technologieën te verkennen. Zo kunnen zij unieke en zelfontworpen objecten creëren. De begeleiders staan klaar om iedereen wegwijs te maken in de wereld van de nieuwste technologieën.

Ontdek technologieën

Het inspirerende MaakLab van ZINiN biedt een scala aan mogelijkheden met diverse apparaten. Ervaren makers of nieuwsgierige beginners kunnen hier allen terecht. 

Met bijvoorbeeld de 3D-printer kunnen allerlei objecten gecreëerd worden, variërend van telefoonhoesjes tot dieren en zelfs complete maquettes. Met de snijplotter is er de mogelijkheid om teksten en logo’s te maken, die uit verschillende materialen gesneden kunnen worden. Daarnaast is er de lasersnijder, die nauwkeurig snijdt en graveert in diverse materialen zoals hout, karton en leer. Voor de liefhebbers van borduren is er de borduurmachine, waarmee deelnemers hun eigen ontwerpen kunnen laten borduren, variërend van teksten en figuren tot illustraties. 

Aarzel niet en breng een bezoek aan het MaakLab om deze technologieën te ontdekken en de uitvinder in jezelf los te laten. De deskundige vrijwilligers staan klaar om deelnemers te begeleiden op deze creatieve ontdekkingsreis.

Aanmelden

Het is vereist om 16 jaar of ouder te zijn om mee te doen met het MaakLab. Deelname kost 2,50 euro. Aanmelden kan op www.zinin.com of www.zininbibliotheek.nl. Aanmelden kan ook bij de balie van de Tourist Info.

Joep Wagenmans van VV Hellendoorn maakte de openingstreffer. (Foto: Wim Beunk)
Overtuigende winst VV Hellendoorn tegen SVVN 3 uur geleden
Steam Sister is een van de vele muzikale acts die tijdens de Nacht van Nijverdal van zich laten horen.
Nacht van Nijverdal bruist in centrum POLL 5 uur geleden
Er zijn vijf themasessies te volgen over mentale gezondheid, mediawijsheid, voeding, bewegen en slapen.
Gezond Leven is Kinderspel: themabijeenkomst voor ouders 7 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 9 uur geleden
Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 21 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 8 mei, 12:45
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 8 mei, 07:59
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38