De bouw van Paasvuur Hellendoorn begint weer op 6 april.
De bouw van Paasvuur Hellendoorn begint weer op 6 april.

Eerste paasdag is het weer tijd voor Poasvuur Heldern

Algemeen

HELLENDOORN - Het Hellendoornse Paasvuur wordt zondag 9 april, eerste paasdag, om 20.30 uur aangestoken door Frits van Buren. De lijst van activiteiten waarvoor Frits zich heeft ingezet en nog steeds inzet, is te lang om op te noemen. Jarenlang was hij de organisator van de paastradities, zoals het Paasvuur. Hoog tijd dus, dat Frits nu zelf het vreugdevuur ontsteekt.

Donderdag 6 april begint de bouw van de poasboaken in het Reggedal achter de ijsfabriek. Snoeihout kan worden aangeleverd op donderdag en vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur. Zaterdag kan dat nog tot uiterlijk 12.00 uur ‘s middags. Het hout mag niet dikker zijn dan 12 cm. Het paasvuur is met de auto te bereiken langs de ijsfabriek vanaf de kruising Reggeweg/Haersingel. Borden wijzen de weg.

Ook dit jaar wordt er gecollecteerd om de kosten van het paasvuur bouwen en opruimen te bestrijden. Doneren kan met contant geld of door betaling via een QR-code. Het paasvuur op de locatie aan de Regge is bereikbaar vanaf de fietspaden bij de Kasteelstraat en de Reggeweg, en vanaf Marle en Hulsen via de fietsbrug over de Regge. 

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 15 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11