Op 170 locaties in Nederland komen mensen samen om te wandelen voor een gezondere samenleving.
Op 170 locaties in Nederland komen mensen samen om te wandelen voor een gezondere samenleving.

ZorgSaam daagt inwoners uit om mee te wandelen

Algemeen

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Meer bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. De medewerkers van Fysiotherapie ZorgSaam hebben de gezamenlijke ambitie om de gemeente Hellendoorn gezonder te maken en te houden. “Omdat we geloven dat wandelen het beste medicijn is, doen we mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC)”, aldus praktijkeigenaar Patrick ter Brugge.

Onder deskundige begeleiding gaan de deelnemers één keer per week samen wandelen. Ook krijgt elke deelnemer een wandelschema om daarnaast nog een of twee keer per week zelf te gaan wandelen. 

“Vorig jaar hebben er ongeveer 40 enthousiaste wandelaars deelgenomen met zeer positieve reacties. Dit jaar dagen we alle inwoners uit om met ons mee te gaan. Samen wandelen is namelijk goed voor de gezondheid, diabetes en bovendien erg gezellig”, legt Ter Brugge uit.

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. De uitdaging beperkt zicht niet tot enkel (pre-)diabeten maar is bedoeld voor alle mensen die graag willen wandelen om fitter te worden, fit te blijven of puur voor het plezier. 

In Hellendoorn zal op maandag 1 mei om 19.00 uur de eerste wandeling starten en op woensdag 3 mei om 09.00 uur start de eerste wandeling in Nijverdal. De startlocaties zijn de praktijken van ZorgSaam. De begeleiding bestaat uit verschillende medewerkers van ZorgSaam en andere zorgprofessionals uit onze gemeente zoals POH-ers, huisartsen en diëtisten. Er wordt rekening gehouden met verschillende wandelniveaus en getraind in afzonderlijke groepen om het uiteindelijke het doel van 5 of 10 kilometer te bereiken. In de week van 11 september wordt de Nationale Diabetes Challenge feestelijk afgesloten met een finaleweek. 

Via de website www.nationalediabeteschallenge.nl kunnen geïnteresseerden zich registreren voor de challenge. Je wandelt 20 weken mee voor slechts 1 euro per week, te voldoen bij aanvang van de challenge. Op donderdag 20 april organiseert ZorgSaam om 19.00 uur een informatiebijeenkomst in de praktijk van ZorgSaam Hellendoorn aan de Koemaste 2c. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar mkrabshuis@zorgsaamnijverdal.nl

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 10 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 17 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 22 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01