Afbeelding
Foto: ANNAUF

Vrijmarkten, muziek en gezelligheid

Algemeen

Over een paar dagen is het zover, in de hele gemeente kleuren pleinen, straten en mensen oranje. Koningsdag is een feest van gezelligheid, veel muziek en natuurlijk de vrijmarkten. Tijd voor een overzicht van de diverse activiteiten verspreid over onze gemeente.

In Nijverdal begint Koningsdag traditiegetrouw met de aubade voor het Huis voor Cultuur en Bestuur. In de muziektent zal Demi Wind, leadzangeres van Update, iedereen voorgaan in het Wilhelmus. Aansluitend kan iedereen lekker over de vrijmarkt slenteren en genieten van muziek van Update en later van The Pianohouse.

Vrijmarkt Koningsdag in Nijverdal
De vrijmarkt wordt altijd druk bezocht. - Foto: ANNAUF

Muziekvereniging Advendo heeft, in samenwerking met de Bruisend Nijverdal, op het Dunantplein een markt gerealiseerd met een mooi aanbod van gebruikte boeken, lp’s, kleding en speelgoed. Naast livemuziek is er natuurlijk ook eten en drinken en zijn er spelletjes voor kinderen. Het Oranjefeest is altijd een belangrijke bron van inkomsten voor de club.

In diverse cafés of op hun terras kun je deze dag genieten van livemuziek of een dj.

Om 11.00 uur geeft Frank Kaman een orgelconcert in de Regenboogkerk.

Stichting Bunga Tandjung houdt hun traditionele ‘Day Of The King’ met music and food, aan de Parallelweg, op de kruising met de Molukkenstraat. De eerste band zal vanaf een uur of 12 live gaan.

En er is natuurlijk de altijd gezellige koningsmarkt aan de Holterweg, van 9.00 tot 15.00 uur.

Oude ambachten in Hellendoorn

Hellendoorn heeft ‘s morgens een Koningsdag Party met rommelmarkt, verkoop van streekproducten door diverse organisaties en demonstraties van Oale Ambachten. Je kunt deelnemen aan een fietstocht, er is een springkussen en er wordt oudhollands snoep verkocht.

Van 15.00 tot 20.00 kun je lekker chillen op het plein. De Lantaarn en De Barbier toveren de Schapenmarkt om tot terras. Een dj wisselt de band Acccidentals af. Bij De Gezelligeit staan vanaf 14.00 uur de Poelepetaten op het podium en kun je drankjes halen bij de Helderse Titte.

De Lantaarn staat ‘s avonds in het teken van ‘Ongetemd talent, sing along Holland’. Diverse bekende en minder bekende inwoners van onze gemeente brengen Nederlandse hits ten gehore voor het goede doel. Rotary Hellendoorn/Nijverdal e.o. zamelt geld in voor ‘hun’ vakantiehuisje op Landgoed de Kattenbergse Hoeve. Dit vakantiehuisje wordt permanent ter beschikking gesteld aan gezinnen die normaliter niet op vakantie kunnen. Het is gebouwd, ingericht en er is een prachtige tuin aangelegd door Rotary Hellendoorn/Nijverdal e.o. Zij zorgen voor de schoonmaak, tuinonderhoud, vervoer van de gasten en de eerste noodzakelijke boodschappen.

De avond wordt verder opgeluisterd door partyband Heartbeat.

Een dag eerder kun je bij De Lantaarn vanaf 22.30 uur al genieten van de Kingsnight.

Daarlerveen heeft net een uitgebreide feestweek achter de rug, maar op Koningsnacht, 26 april, kunnen kinderen van 10 jaar en ouder meedoen aan een heuse spooktocht. De tocht begint om 21.00 uur bij vv Daarlerveen en kinderen moeten zich vooraf opgeven.

Koningsdag Haarle met speurtocht voor kinderen tot en met groep 4.

In Haarle kunnen kinderen meedoen aan speurtochten. Tussen 10.00 en 11.00 uur kunnen kinderen tot en met groep 4 van de basisschool met hun ouders speuren naar de vergeten feestspullen van de drakenkoning. Onderweg krijgen zij ranja/koffie/thee en bij terugkomst een lekker ijsje. Voor kinderen van groep 5 tot en met 8 zijn er in Haarle letters verborgen, die ze alleen in teamverband door slim samenwerken en een beetje hulp van internet kunnen vinden. Ze mogen zich alleen lopend verplaatsen en hebben een mobieltje met toegang tot internet nodig. Het startschot klinkt om 10.30 uur en het team dat als eerste alle letters vindt en de goede zin vormt, wint een feestpatat! Ook voor hen is er onderweg wat lekkers en bij terugkomst een ijsje.

Daarle staat vanaf donderdag 27 april een week lang in het teken van feest. Op Koningsdag beginnen ze om 13.30 uur met een zeskamp en ze sluiten de dag af met een gezellig feest. Lees meer informatie en achtergronden het artikel elders in deze krant.


(foto’s vormen een sfeerimpressie van vorig jaar)

De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 13 uur geleden
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 21 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal gisteren
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10