Greet in haar element en zoals veel mensen uit de doelgroep van het Muziekspektakel haar kennen: met een dirigeerstokje voor een orkest. Een stokje dat ze graag deelt, zodat anderen haar passie kunnen delen.
Greet in haar element en zoals veel mensen uit de doelgroep van het Muziekspektakel haar kennen: met een dirigeerstokje voor een orkest. Een stokje dat ze graag deelt, zodat anderen haar passie kunnen delen. Foto: Eigen foto

‘Voor verjaardag wilde ik groot feest’

Algemeen

NIJVERDAL - Greet Nekkers wilde een groot feest geven toen ze 65 werd. Niet voor zichzelf, maar voor zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking. In haar zoektocht naar financiën kwam ze in contact met de Rotary Hellendoorn-Nijverdal e.o. Die organiseerde een pubquiz wat een mooi beginbedrag voor Greet opleverde.

“Daar was ik ontzettend blij mee en het gaf mij energie meer sponsors te zoeken. Ik wilde deze doelgroep echt een onvergetelijk feest bezorgen, dus ik heb bij diverse ondernemers aangeklopt en ben met de collectebus bij mijn koren langsgegaan,” vertelt Greet. “En als mensen zich na dit verhaal misschien gepasseerd voelen, donaties blijven van harte welkom!” voegt ze er met een lach aan toe.

Greet is via het vrijwilligerswerk van haar man Jan meermaals met de doelgroep in contact gekomen, maar ook via haar deelname aan koor Met Hart en Smart. “Het is elke keer weer geweldig om te zien hoe deze mensen genieten van muziek. Ze willen altijd meedoen. Meezingen, dirigeren, muziek maken. Dan treden we bijvoorbeeld op met een koor van tien personen en voor ik het weet staan er ineens dertig mensen op het podium.”

Na 52 jaar waldhoorn blazen bij KSW vond Greet haar roeping in het muzikaal leiden van een vijftal koren. “Ik ben geen dirigent, want daar heb ik geen opleiding voor gevolgd, maar als ik voor deze koren sta, ben ik wel helemaal in mijn element. Net als wanneer ik lekker zelf zing.”

De drang een groots feest te houden voor alle mensen met een verstandelijke beperking moest helaas even op ‘pauze’. “Corona, hè! Maar het gaat er nu toch van komen, ook al ben ik dan 68. En nu is het zaak dat we ‘t Centrum 3 september helemaal vol krijgen. Met een groep van tien vrijwilligers hebben we flyers gemaakt die we overal uit gaan delen, we gaan bij alle woongroepen, dagbestedingen en wat we verder kunnen bedenken flyers ophangen. Een groot deel doe ik zelf. Ik heb een begeleidende brief geschreven, zodat iedereen weet waar het over gaat.”

“We verwachten mensen uit de gemeente Hellendoorn, maar ook uit bijvoorbeeld Rijssen, Lemelerveld, Wierden en Ommen. Vanuit al die plaatsen komen mensen sporten bij DTS (Door Training Sterk), waar Jan dus begeleidt, en die hebben we allemaal uitgenodigd. We hebben nu al ontzettend leuke reacties ontvangen, al maken sommige mensen zich zorgen over het vervoer door personeelstekorten. Daar passen we ongetwijfeld een mouw aan, dat mag geen reden zijn om niet te komen. En het is voor iedereen helemaal gratis. Hapjes, drankjes, het zal ze aan niets ontbreken.”

Greet straalt van enthousiasme. Zelf is ze de gelukkige moeder van drie zoons, zonder beperking, waar ze zich tegenwoordig nog gelukkiger mee prijst. “Door met deze doelgroep bezig te zijn, realiseer je je eens te meer hoe fijn het is gezonde kinderen te hebben. Je houdt niet minder van ze als ze toevallig wel een beperking hebben, of minder gezond zijn, maar ik zie hoeveel het vraagt van ouders, broers/zussen en begeleiding. Geweldig toch dat ik ze dan zo’n muziekspektakel kan geven?!”

Het grote muziekspektakel vindt plaats op zaterdag 3 september vanaf 13.30 uur in ‘t Centrum. Met medewerking van onder andere Annet Nikamp, Met Hart en Smart, Dennis van Dam en heel veel vrijwilligers. Voor informatie, opgeven (voor 1 augustus) en donaties kun je contact opnemen via greetnekkers@gmail.com.

Jouw organisatie in het zonnetje? Op zoek naar vrijwilligers? Bel HellendoornDoet! 06-28211059 of mail y.posthuma@stichtingdewelle.nl.

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50