Patrick Nauw (links) overhandigde het certificaat van Scouting Nederland aan Pieter Lohuis.
Patrick Nauw (links) overhandigde het certificaat van Scouting Nederland aan Pieter Lohuis.

Pieter Lohuis ontvangt Gouden Oehoe

Algemeen

NIJVERDAL - Scouting de Reggegroep in Hellendoorn-Nijverdal draait volledig op vrijwilligers. Er is veel leiding die zich elke zaterdag, in hun vrije tijd, inzet om de jeugdleden een geweldige tijd te geven. En Pieter Lohuis is één van hen. Hij is echt uitzonderlijk lang actief bij de Reggegroep. Al 25 jaar. Nu is het tijd om het stokje over te dragen aan een volgende generatie en daarom heeft het bestuur van de Scouting de Reggegroep als verrassing iets voor hem georganiseerd. Afgelopen zaterdag ontving Pieter ‘de Gouden Oehoe’, een van de hoogste waarderingstekens van Scouting Nederland.

Pieter begon zijn tijd bij Scouting de Reggegroep al in zijn jeugd. Hij voelde zich hier al snel helemaal op zijn plek. Op zijn 18e - in 1998 - ging hij voor het eerst leidinggeven. Hij koos voor de Scouts (11 t/m 15 jaar) als speltak. Hier heeft hij zorg gedragen voor leuke routetechnieken, een fietstocht door Nederland, 24 uurs hike tijdens het zomerkamp en allerlei gave stooktechnieken & kampvuuropkomsten. Met als hoogtepunt een hele week zomerkamp naar Frankrijk. 

Na negen jaar vond Pieter nieuwe uitdaging als leiding bij de Explorers (15 t/m 18 jaar). Hier waren de leden wat ouder en gaf hij ze ook meer verantwoordelijkheden mee. Zo bouwden ze met elkaar midden in winter een hottub waarbij het zelfgestookte vuur voor de verwarming zorgde en deed de Reggegroep weer mee aan de Jota-Joti (hét jaarlijkse communicatie- en techniekevenement), waarvoor er al op vrijdagavond een hoge toren moest worden gepionierd. 

Pieter vindt het erg belangrijk dat elk lid mee kan doen. Zo heeft hij ooit het hele zomerkamp aangepast, treinreis en fietsen geregeld zodat alle leden mee konden naar Tsjechië.

Daarnaast vond Pieter het belangrijk dat tradities in ere worden gehouden en dat deze elk jaar terug komen. Ook ondersteunt hij de groep door zorg te dragen voor het materiaal en vernieuwingen aan de blokhut aan te brengen. 

Al deze dingen maakt Pieter een uitzonderlijke leiding voor onze jeugdleden. Nu, na 25 jaren, zal Pieter in september stoppen als leiding. “Gelukkig voor ons als Reggegroep blijft hij nog actief op andere vlakken. We zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet als vrijwilliger van onze groep. Deze Gouden Oehoe is dan ook dik verdiend!”, zo laat de scoutinggroep weten. Erelid Gerrit Tijhof was een van de vele genodigden deze dag. Hij was zelf vele jaren actief in verschillende functies binnen de Reggegroep. Gerrit speldde Pieter de versierselen op, waarna voorzitter Patrick Nauw hem het certificaat van Scouting Nederland overhandigde.

Afbeelding
'Priscilla': Leven naast Elvis allesbehalve een sprookje 5 uur geleden
Afbeelding
Het einde is in zicht 13 uur geleden
Afbeelding
Creatieve inloopochtend voor minima 17 uur geleden
Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 7 mei, 19:38
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 mei, 17:53
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 7 mei, 16:05
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 7 mei, 13:21
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01