Juridisch Inloopspreekuur in de ZINiN Bibliotheek.
Juridisch Inloopspreekuur in de ZINiN Bibliotheek.

Juridisch spreekuur in ZINiN Bibliotheek

Algemeen

NIJVERDAL - Wie vragen heeft over werk, inkomen of een uitkering vanuit het UWV of de Sociale Verzekeringsbank en hierover juridisch advies wil, kan terecht bij het gratis juridisch inloopspreekuur op de tweede verdieping in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal.

Elke tweede en vierde donderdag van de maand van 12.30 tot 14.30 uur is er een inloopspreekuur waar vragen over het arbeidsrecht en de sociale zekerheid worden beantwoord door Ria Ruiter, jurist van het adviesbureau RuiterAdvies. Het eerste spreekuur na de zomervakantie wordt gehouden op donderdag 14 september.

“Het is belangrijk dat er toegankelijke juridische hulp is op het gebied van werk en inkomen voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Vaak kan een eerste advies je al een stap verder helpen. Wanneer je vraag niet direct kan worden beantwoord, dan zoek ik het voor je uit of bespreken we de mogelijkheden voor eventuele vervolgstappen voor verdere juridische hulp, begeleiding of een doorverwijzing”, aldus Ria Ruiter. “Daarnaast kan ik je als mediator adviseren en behulpzaam zijn ingeval van arbeids- of buurtconflicten.”

Er is gemiddeld 20 minuten de tijd om vragen te behandelen. Wanneer dit niet voldoende is, kan er een vervolgafspraak gemaakt worden.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 20 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11