Wie minder mobiel is en toch graag zelf zijn of haar stem wil uitbrengen bij de verkiezingen kan via De Welle gebruik maken van ANWB AutoMaatje om zich naar het stembureau te laten brengen.
Wie minder mobiel is en toch graag zelf zijn of haar stem wil uitbrengen bij de verkiezingen kan via De Welle gebruik maken van ANWB AutoMaatje om zich naar het stembureau te laten brengen.

Met AutoMaatje samen naar de stembus

Algemeen

NIJVERDAL - Mensen die minder mobiel zijn en toch graag zelf hun stem willen uitbrengen bij de verkiezingen op 22 november kunnen via De Welle gebruik maken van ANWB AutoMaatje.

Een vrijwillige chauffeur haalt mensen van huis op en blijft wachten terwijl zij hun stembiljet invullen. Desgewenst kan de chauffeur even meelopen voor mensen die dat prettiger vinden. 

De vrijwillige chauffeurs die rijden voor AutoMaatje hebben recent weer een succesvolle scholingsbijeenkomst gehad bij De Welle. De Welle vindt het belangrijk dat zij goed op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste verkeersregels en verkeersveiligheid in het algemeen, maar ook dat de chauffeurs de basisvaardigheden van EHBO beheersen.

Bij AutoMaatje rijden vrijwillige chauffeurs minder mobiele inwoners van huis naar de plek van bestemming en weer terug. Zij ontvangen daarvoor een vergoeding van 0,35 euro per km. Dit geldt voor vervoer naar het stembureau, maar bijvoorbeeld ook voor een rit naar de kapper, de fysio of om een vriendin te bezoeken. Er rijden maar liefst 35 vrijwillige chauffeurs voor De Welle - AutoMaatje. Zij maken ritten met inwoners naar elke gewenste bestemming, zowel in de eigen woonplaats als daarbuiten. Mensen kunnen een rit tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren aanvragen.

Meer informatie over AutoMaatje, of gebruik maken van AutoMaatje voor het vervoer naar het stembureau of een andere bestemming? Neem dan op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur contact op met De Welle, telefoon 0548-638800. Of kijk op de website van De Welle: stichtingdewelle.nl/automaatje

Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 37 minuten geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 47 minuten geleden
Afbeelding
Column: Achteraf... 12 uur geleden
Gijs en Barry helpen klanten nog tot 1 juni.
Plentyparts Nijverdal sluit per 1 juni de deuren 14 uur geleden
Afbeelding
Ontdek Nijntje op BoekStartdag in de ZINiN Bibliotheek 18 uur geleden
Afbeelding
Dansshow van G.V. Fysion 20 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 21 uur geleden
Afbeelding
Persbericht 22 uur geleden