Afbeelding
Foto:

Winterse wonderlanden in Twente: Kerstmarkt in Hellendoorn en Nijverdal

Algemeen

HELLENDOORN - Kun je de geur van versgebakken koekjes en glühwein al ruiken? Het is weer zover: de sfeervolle kerstmarkten in Twente staan voor de deur. Elk jaar transformeren de steden en dorpen in het oosten van Nederland in een echt winterwonderland. 

Bezoekers kunnen tijdens kerstmarkten genieten van onder andere versgebakken koekjes, oliebollen, warme chocolademelk, glühwein en andere traditionele lekkernijen. Ontdek kraampjes vol unieke cadeau-ideeën, handgemaakt door lokale ambachtslieden. Muziek van kerstkoren vult de lucht, kom schaatsen of misschien zijn er wel ijssculpturen te bekijken. Met een beetje geluk is er zelfs sneeuw om de winterse sfeer van de kerstmarkt compleet te maken.

De kerstmarkten in de gemeente Hellendoorn 

De Winterfair komt op 10 december naar Nijverdal. Kom hier alvast je cadeautjes uitzoeken voor kerst onder het genot van een warme chocolademelk. Ook kan er op het Henri Dunantplein worden geschaatst tot en met 7 januari.

Voor de negende keer vindt de Hellendoornse Kerstmarkt plaats, dit keer op zondag 17 december. Deze begint om 15.00 en duurt tot 19.00 uur. Dit evenement kenmerkt zich door sfeervolle kerstkramen met lekkernijen zoals glühwein en warme chocolademelk.

Ook vindt de Wintermarkt Haarle op deze dag plaats, met liveoptredens van diverse koren en versgebakken oliebollen. Tevens kunnen de bezoekers hier de kerstman ontmoeten. De kerstmarkt in Haarle begint om 11.00 en duurt tot 16.00 uur.

Afbeelding
'Wij willen een gezellige kerstborrel' 13 uur geleden
Afbeelding
'Het is ontzettend leuk om te doen' 17 uur geleden
Afbeelding
SamenZijn weer op HOi fm 18 uur geleden
Afbeelding
'Je komt makkelijk in de verleiding' 21 uur geleden
Afbeelding
La Syndicaliste: schokkend en waargebeurd verhaal 2 dec., 19:24
Afbeelding
Midwinterhoornwandeling 2 dec., 17:44
Afbeelding
Open avond Kring Kunst in de Kamer Nijverdal 2 dec., 12:08
Afbeelding
Komt SOS met vervolg symposium? 2 dec., 10:10