Afbeelding
Foto:

Winterse wonderlanden in Twente: Kerstmarkt in Hellendoorn en Nijverdal

Algemeen

HELLENDOORN - Kun je de geur van versgebakken koekjes en glühwein al ruiken? Het is weer zover: de sfeervolle kerstmarkten in Twente staan voor de deur. Elk jaar transformeren de steden en dorpen in het oosten van Nederland in een echt winterwonderland. 

Bezoekers kunnen tijdens kerstmarkten genieten van onder andere versgebakken koekjes, oliebollen, warme chocolademelk, glühwein en andere traditionele lekkernijen. Ontdek kraampjes vol unieke cadeau-ideeën, handgemaakt door lokale ambachtslieden. Muziek van kerstkoren vult de lucht, kom schaatsen of misschien zijn er wel ijssculpturen te bekijken. Met een beetje geluk is er zelfs sneeuw om de winterse sfeer van de kerstmarkt compleet te maken.

De kerstmarkten in de gemeente Hellendoorn 

De Winterfair komt op 10 december naar Nijverdal. Kom hier alvast je cadeautjes uitzoeken voor kerst onder het genot van een warme chocolademelk. Ook kan er op het Henri Dunantplein worden geschaatst tot en met 7 januari.

Voor de negende keer vindt de Hellendoornse Kerstmarkt plaats, dit keer op zondag 17 december. Deze begint om 15.00 en duurt tot 19.00 uur. Dit evenement kenmerkt zich door sfeervolle kerstkramen met lekkernijen zoals glühwein en warme chocolademelk.

Ook vindt de Wintermarkt Haarle op deze dag plaats, met liveoptredens van diverse koren en versgebakken oliebollen. Tevens kunnen de bezoekers hier de kerstman ontmoeten. De kerstmarkt in Haarle begint om 11.00 en duurt tot 16.00 uur.

Het begin van Koningsdag vorig jaar. Na de opening door Ewald Aaltink en de burgemeester kon het feest echt beginnen.
Volop vertier tijdens Koningsdag Nijverdal 16 uur geleden
Overal in de gemeente zijn volop activiteiten voor kinderen én volwassenen.
Koningsdag Marle 21 uur geleden
Afbeelding
Winkelen bij Voedselbank Hellendoorn 23 uur geleden
Naast alle activiteiten buiten, is er binnen in de HOi-studio van alles te beleven.
Koningsdag bij HOi is 'Samen Oranje' gisteren
Afbeelding
Eschlanderkapel Hellendoorn organiseert een fietstocht voor de hele familie 20 apr, 19:26
Tafereel uit de bevrijdingsstraat in het Memory Vrijheidsmuseum. Het ontbijt zal plaatsvinden in de centrale hal, maar ontbijters kunnen het museum wel bezoeken. (Foto: MVM)
Meld je volgende week aan voor bevrijdingsontbijt 20 apr, 14:13
Afbeelding
Zonnebloem 75 jaar 20 apr, 12:00
Afbeelding
Lentewandeling met Natuurmonumenten 20 apr, 10:05