Afbeelding

Hertruiters winnen rubrieken tijdens thuiswedstrijd

Algemeen

HELLENDOORN - Dit weekend werd er door de paardensportvereniging de Hertruiters een dressuurwedstrijd gehouden voor paarden en pony’s. Op vrijdag kwamen de paarden aan de start, gevolgd door de pony’s op zaterdag en er werd zondag afgesloten met een aantal dressuurrubrieken voor paarden.

Op vrijdag was er een eerste en tweede prijs voor Amke Pot met Josefine van de Wuitekamp. In de klasse B dressuur reed de combinatie 205,5 (1e prijs) en 199,5 (2e prijs) punten bij elkaar.

In de L1 dressuur was het Lisa van Dijke met het paard Eline die het oranje lint op mocht halen. Met twee keer 192,5 punten won ze een eerste en vierde prijs.

Zaterdag vielen er veel Hertruiters in de prijzen in de gecombineerde M1/M2 dressuur. Er was een eerste en tweede prijs voor Melissa Eshuis met haar pony Lord. Ze behaalden 201 en 192.5 punten. Een tweede prijs was er voor Sophie ter haar met Goldstar in de eerste proef. De combinatie kreeg 188 punten voor hun proef. De tweede M proef was prooi voor Jasper Hosmar met zijn pony Rocky, het duo mocht met 198 punten de eerste prijs ophalen.

In de B dressuur categorie AB was er twee keer een eerste prijs voor Romé Schoppink met haar pony Al Capony. Ze kregen 199,5 en 198 punten voor hun proeven.

Een vierde prijs in de B dressuur categorie DE ging naar Puck van der Vliet met haar pony Prince P. Ze behaalden 192 punten.

Twee keer een overwinning was er voor Maura Vliek met haar pony Aaron in de klasse L1 dressuur. Met 201,5 en 197,5 won ze beide proeven L1 dressuur categorie CDE.

In de klasse L2 dressuur, categorie CDE was het Sophie ter Haar met haar pony Londen die er twee keer met de winst vandoor ging. Met 222,5 en 210,5 punten waren ze te sterk voor de concurrentie. Een mooie tweede prijs in de L2 dressuur was er met 203 punten voor Maaike Hulshof met haar pony Cappuccino.

Ook op zondag wist Amke Pot zich met Josefine van de Wuitekamp in de klasse B in de prijzen te rijden. Dit keer was er met 192,5 en 191,5 punten twee keer een 6e prijs.

Afke van der Vliet mocht de pony van haar dochter Puck lenen en startte Prince P in de M2 dressuur. Ze behaalden een 2e prijs met 189 punten.

Een para dressuurwedstrijd werd georganiseerd in Bathmen. Frank Hosmar nam deel aan deze selectiewedstrijd van de KNHS para dressuurthropy met zijn paarden Alphaville NOP en Guetta. Met Alphaville NOP won hij een tweede en derde prijs achter de Europees kampioene Demi Haerkens en Guetta won een knappe 4 prijs. Frank mocht een extra prijs in ontvangst nemen als hoogst geplaatste ruiter van de grade V para dressuur.

Springen

Er werd dit weekend ook nog gesprongen in Mariënheem en Ambt Delden.

Bij het nationaal indoor Salland in Mariënheem vielen ook Hertruiters in de prijzen. In de 80cm rubriek voor C pony’s was er een eerste prijs voor Twan van Dijke met zijn pony Fellow. Een derde prijs in de 2fasen rubriek was er voor Maaike Hulshof met de pony Coco.

In de 80 cm rubriek voor D pony’s won Sanne van Dijke met Lady een 4e prijs.

Jip Ottes ging met twee paarden naar Ambt Delden voor een springwedstrijd. In het 1.00m parcours won Jip met For Shizzle een derde prijs. Met For Shizzle won ze in het 1.10m parcours een 4e prijs.

Met Alexia Z sprong Jip een 1.20m parcours en in deze rubriek wonnen ze een 2e prijs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17