Afbeelding

Kerstattentie 2023: de enveloppe met bon blijft

Algemeen

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Door de vele, positieve reacties op de acties van voorgaande jaren waarbij de levensmiddelenbonnen zijn uitgedeeld, heeft de Raad van Kerken besloten om de attentie definitief om te zetten naar de kerstenveloppe met onder meer de levensmiddelenbon. Op donderdag 7 december zal de officiële start van de actie zijn bij de Prinses Marijkeschool.

Zowel dit jaar als de komende jaren ontvangen zo’n 700 minimagezinnen een kerstattentie. Deze bestaat uit een enveloppe met daarin een levensmiddelenbon, een attentie, een inspirerend magazine en belangrijke informatie met betrekking tot eventuele hulpvragen en waar men daarvoor terecht kan. Ongeveer 100 vrijwilligers zullen deze kerstattenties rondbrengen vanaf dinsdag 19 december. De bezorgers proberen de enveloppe wel een paar dagen voor Kerstmis te bezorgen zodat er voor de ontvangers ook tijd is om inkopen te doen.

De ontvangers kunnen op deze manier naar keuze, voor een nader te bepalen bedrag, hun eigen kerstpakket samenstellen door boodschappen te gaan doen bij een van de twee JUMBO filialen in Nijverdal. De Raad van Kerken gaat ervan uit dat de ontvangers de bon naar eigen inzicht op een goede manier gaan besteden. Men hoopt op deze wijze de ontvangers van deze bon, met de feestdagen in zicht, weer “een steuntje in de rug” te geven.

Het bedrag wat op de bon gezet gaat worden wordt zo laat mogelijk vast gesteld en is geheel afhankelijk van het totaal bedrag aan donaties. Alle scholen en bedrijven in de gemeente Hellendoorn worden persoonlijk benaderd met het verzoek om een donatie te doen. Particulieren kunnen een uiteraard ook donatie doen. Die worden via de media en de kerken benaderd. Dit jaar is er een QR-code aangebracht op enkele spandoeken die in de gemeente Hellendoorn gezet worden en in de advertenties. Wie een bijdrage wil leveren kan een bedrag overmaken op NL78 RABO 0132 5882 42 t.n.v. Raad van Kerken-Kerstpakkettenactie. Hoe meer donaties er binnen komen hoe hoger het bedrag op de bonnen kan worden.

Dit jaar zit er weer een kleine enveloppe extra bij in. In deze enveloppe zit een nieuwe strippenkaart met een begeleidende brief voor de Noabershop aan de Grotestraat 158. Het is aan te raden deze winkel eens te bezoeken.

Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 10 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 12 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 14 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 15 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 16 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 18 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07
Afbeelding
Jip Ottes wint in Wenum Wiesel 26 feb, 13:05