Help jij ons tijdens de Kerzzborrel zelf zo'n sfeervolle foto te maken? Meld je snel aan!
Help jij ons tijdens de Kerzzborrel zelf zo'n sfeervolle foto te maken? Meld je snel aan!

‘Wij willen een gezellige kerstborrel’

Algemeen

NIJVERDAL - Wat doe je als zzp-er wanneer je overal om je heen kerstborrels in agenda’s ziet verschijnen, maar jouw agenda blijft leeg? Dan organiseer je zelf de KerZZ-borrel!

Toen Ingrid Aaltink van KennisEducatieCentrum en Huiswerkbegeleiding Nijverdal kerstborrels zag verschijnen in de agenda’s van haar in loondienst werkende man en kinderen, begon het bij haar te kriebelen. “Wat is er nou leuker en gezelliger dan samen met collega’s het glas heffen op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar”, vraagt ze. “Maar als zzp-er krijg ik geen uitnodiging van mijn baas voor een kerstborrel, dat moet ik zelf doen. En toen borrelde er bij mij een geweldig idee naar boven: we organiseren zelf een kerstborrel! Voor alle zzp-ers in de gemeente Hellendoorn, die hetzelfde voelen als ik. Wij.” Ze kijkt me met vrolijke pretogen aan.

KerZZ-borrel

Ingrid heeft helemaal gelijk. Op een enkele keer na, moet ook deze zzp-er het doen zonder kerstborrel. En hoewel zowel Ingrid als ik het heerlijk vinden om als zelfstandig professional te werken, missen we de traditionele eindejaarafsluiting bij een baan in loondienst wel. Even gezellig kletsen met die collega waar je minder contact mee hebt, maar die je wel altijd nieuwe inspiratie geeft. Niet per se over werk, maar over dezelfde interesses en hobby’s. En daarom organiseren wij nu de enige echte KerZZ-borrel! “Waar we precies samenkomen en wat de kosten zullen zijn, hangt van het aantal aanmeldingen af”, zegt Ingrid. “Kunnen we het gewoon bij mij in de praktijk doen of moeten we uitwijken naar een grotere ruimte? Qua kosten denken we aan het principe van de ‘open koffie’: iedereen betaalt voor zijn eigen consumpties. Zo blijft het laagdrempelig. Het gaat vooral om het gezellig samenzijn.”

We hopen 14 december met een leuke club mensen samen te zijn en elkaar weer eens te spreken, zoals we dat voorheen wel deden tijdens de ‘open koffie’. Geen super serieuze netwerkbijeenkomst, maar wel de contacten weer eens vernieuwen.

Wil je gezellig meeborrelen, zet dan op donderdag 14 december vanaf 19.00 uur een reservering in je agenda en meld je snel aan via zzpershellendoorn@gmail.com.

Aanmelden kan tot 8 december, daarna beginnen we met de voorbereidingen!

Afbeelding
Ontdek en creëer in het MaakLab (16+) 15 minuten geleden
Farida Laan
Drie cabaret- en muziektalenten op één avond 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert Eschländerkapel Hellendoorn 14 uur geleden
Afbeelding
Krijg advies bij Inloopspreekuur Arbeidsrecht en Sociale Zaken 16 uur geleden
Afbeelding
SVVN pakt een punt in blessuretijd 17 uur geleden
N751 bij Daarle
Groot onderhoud aan N751 bij Daarle 18 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met als thema '40dagentijd' 20 uur geleden
Afbeelding
Een ode aan de ouderen in de samenleving 26 feb, 18:07