Afbeelding

Einde aan droogte voor SVVN in kletsnat Denekamp

Algemeen

DENEKAMP - SVVN en SDC’12 staan beide op een positie waar je aan het einde van de rit niet wilt staan. SVVN staat tiende en SDC’12 voorlaatste van de poule met 13 teams. Wel heeft SVVN de laatste twee wedstrijden niet verloren, maar de twee gelijke spelen zorgen er niet voor dat SVVN uit de onderste regionen verdwijnt. Beide ploegen hadden meer verwacht van dit seizoen tot nu toe.

SVVN begint redelijk voortvarend aan de wedstrijd en creëert ook de eerste kansen. In de 3e minuut ontsnapt Stef Hallink aan de aandacht van de verdedigers en schiet op doel. Doelman Engbers weet het schot met enige moeite te keren. Even later krijgt SVVN een corner vanaf rechts. Deze belandt bij de vrijstaande Martijn ter Steege die bal niet tussen de palen weet te krijgen en via een tegenstander naast het doel kopt.

Het laatste kwartier van de eerste helft was voor de thuisclub, maar werd er niet gescoord. Zo wordt er gerust met 0-0 na een weinig verheffende eerste helft waar beide ploegen vooral onmacht uitstraalden.

Bij het begin van de tweede helft was het gestopt met zachtjes regenen. Het goot! Aan het spelbeeld veranderde niet veel. SDC was nog even gevaarlijk met een vrije trap die door Patriz Loohuis over het doel werd getikt. Halverwege de tweede helft kwam er verandering. Op links wordt Melle Zwiep gevonden die ziet dat Patriz Loohuis wat ver voor zijn doel staat. Hij lobt de bal vanaf 20 meter over de doelman de bal in het doel en is het 1-0 voor SDC’12.

In de 70e minuut onderschept Rowan Wijnen, die als laatste man stond opgesteld, op eigen helft de bal. Hij stoomt op en besluit op zo’n 30 meter van het doel deze onder vuur te nemen. De bal zeilt over de doelman prachtig in het doel. Het is het sein voor SVVN om flink gas te geven. In de 73e minuut ontfutseld Tygo Vliek een verdediger de bal. Hij blijft met moeite op de been en geeft een perfecte voorzet op Marvin Thomas die vanaf een meter of 12 SVVN op voorsprong schiet.

In de 76e minuut wordt er door de verdediger van SDC de bal zo ingeleverd. De bal gaat naar rechts en een verdediger en de doelman lopen elkaar in de weg. Waar er twee vechten om een been gaat Stef Hallink er mee heen en hij maakt de 1-3. Zo buigt SVVN in zes minuten tijd een 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong. Het is al in blessuretijd als vanaf een meter of 20 Rob Kuiper een afvallende bal snoeihard in de kruising schiet. Voor een echt slotoffensief is de tijd te kort en SVVN blijft relatief eenvoudig op de been. Na zes wedstrijden mag er eindelijk weer een overwinning gevierd worden door de groenwitten.

Uiteraard is de opluchting groot bij alles en iedereen die de Volharding een warm hart toedraagt. De punten zijn momenteel zeer belangrijk. SVVN krijgt weer een beetje lucht en stijgt naar de achtste plaats. Volgende week speelt SVVN een inhaalwedstrijd thuis tegen Enter Vooruit. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Groot Lochter.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 10 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17