Afbeelding

Sinterklaas komt naar Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Op zaterdag 18 november komen Sinterklaas en zijn pieten weer in ons dorp aan, en natuurlijk wordt dat een super-feestelijke intocht! Kom gezellig naar het centrum om Sinterklaas en zijn pieten te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje lekkere pepernoten.

Samen met Sint Nicolaas heeft de Sintcommissie in Nijverdal een leuk programma in elkaar gezet. Vanaf maandag 6 november zijn er kleurplaten te verkrijgen in de winkels in het centrum. Hierop staan lege vakjes die horen bij een speurtocht. De verschillende letters voor deze speurtocht zijn van 18 november tot 2 december te vinden in de etalages van de winkels. Diegenen die de speurtocht goed hebben opgelost en de kleurplaat hebben ingekleurd maken kans op mooie prijzen! Sinterklaas heeft de lokale Rabobank bereid gevonden om drie mooie prijzen beschikbaar te stellen.

Intocht in Nijverdal
De Sint komt op zaterdag 18 november tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. Vanaf hier vertrekt hij op zijn schimmel Americo, vergezeld door de muziekvereniging KSW en zijn pieten naar het centrum. Vanaf de Wilgenweard gaat hij rechtsaf de rotonde over naar de G. van der Muelenweg, bij het politiebureau rechtsaf de Grotestraat over om vervolgens langs het Henri Dunantplein te rijden om uiteindelijk rechtsaf het Keizerserf op te rijden. Als laatste gaat Sinterklaas ter hoogte van de kruising van het Keizerserf met de Groen van Prinstererstraat en de Willem Alexanderstraat te voet naar het grote podium op het Henri Dunantplein. Daar wordt hij rond 15.30 uur welkom geheten door burgemeester Anneke Raven.

Huis van Sint
Hierna begeven Sint en zijn pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen. Vervolgens zoeken zij de rust op in het Huis van Sint, speciaal opgebouwd door actieve vrijwilligers van de Sintcommissie voor deze gelegenheid. Op de woensdag- en zaterdagmiddagen vanaf 22 november t/m 29 november is het Huis van Sint tussen 14.00 en 16.00 uur geopend en kan iedereen een kijkje nemen. Het Huis van Sint is dit jaar te vinden in het voormalige C&A-pand op het Henri Dunantplein.

Feest van Sinterklaas
De musical 'Myrthe en het paard van Sinterklaas' wordt op zaterdag 2 december opgevoerd om 13.30 en 16.00 uur opgevoerd in het ZiNiN Theater. Toegangskaartjes voor dit grote 'Feest van Sinterklaas' zijn de bestellen via het ZiNiN Theater en de VVV Nijverdal en kosten 6,50 euro per persoon. Kinderen krijgen hiervoor een mooie musical, een aansluitend Sinterklaasfeest, een consumptie en een verrassing! Voor ouders en grootouders is er een kopje koffie of thee. Kalefater vervult de rol van living statue in deze musical! Na afloop zal er een groot feest georganiseerd worden in de hal van het Huis van Cultuur en Bestuur.

Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 7 uur geleden
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! 23 uur geleden
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05
De nieuwe trainer van NKC ' 51 2: Herman Egberts
Herman Egberts wordt trainer van het tweede van NKC '51 30 apr, 13:58
Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 30 apr, 09:15
Afbeelding
King's Men weer op de planken 29 apr, 12:31
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 17:27