Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Eikenprocessierups

Algemeen

Door klimaatverandering en de hoge temperaturen dit voorjaar komt de eikenprocessierups in grote aantallen voor in Nederland.

Ook op de eikenbomen in de gemeente Hellendoorn is de eikenprocessierups sinds eind april volop te vinden. De rups verspreidt brandharen die bij mensen en dieren tot ernstige irritaties kunnen leiden. Als u een nest met eikenprocessierupsen ontdekt in de openbare ruimte op plekken waar veel mensen samenkomen, kunt u dit melden bij de gemeente. Dat kan via telefoonnummer (0548) 630 214 en via e-mail bmo@hellendoorn.nl . De gemeente maakt dan een inschatting of bestrijding van het nest noodzakelijk is. De brandharen van de rups kunnen veel ongemak veroorzaken. De reacties verschillen van persoon tot persoon en leiden tot uiteenlopende klachten zoals pijnlijke huiduitslag, jeuk, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.

Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 5 uur geleden
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 9 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 21 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 23 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17
Afbeelding
Tweede Internationaal G-team Toernooi bij vv DES 16 mei, 08:10
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 16 mei, 08:00