Afbeelding
Foto: Popkorn

Terug van weg geweest!

Algemeen

NIJVERDAL - Popkorn is een koor dat lichte muziek zingt van The Beatles tot Billy Joël en van Rob de Nijs tot Pink. In december van het afgelopen jaar heeft het koor afscheid genomen van dirigent Erwin Strikker. Na een afwezigheid van drie jaar is Freek Engelbarts met ingang van 1 januari terug als enthousiaste en bevlogen dirigent.

Drie jaar geleden is hij gestopt omdat de afstand van zijn woonplaats Bentheim naar de repetitieruimte van Hellendoorn te ver bleek en lastig te combineren met zijn nieuwe baan als fulltime muziekdocent en zijn gezinsleven. Maar nu is hij terug. Hij is inmiddels verhuisd naar Oldenzaal en daardoor is het makkelijker en sneller voor hem om naar Hellendoorn te reizen. Het koor kent Freek nog van een aantal jaren geleden toen hij men hen heeft gewerkt aan het zeer succesvolle jubileumconcert in het ZINiN Theater ter gelegenheid van 20 jaar Popkorn. Een concert samen met de band de Sofarockers.

Freek Engelbarts, studeerde Docent Muziek (voorheen; schoolmuziek) aan het ArtEZ conservatorium te Enschede. Hier heeft hij dan ook zijn eerste arrangeerlessen gevolgd bij Jan Wessels (arrangeur van o.a. Metropole Orkest; Wesselsmuziekprodukties.nl). Van vroeger uit komt Freek Engelbarts uit de blazerswereld. Tegenwoordig heeft hij zich ook op andere bezigheden binnen de muziek vastgelegd. Zo heeft hij als zanger al samen met Nina Hagen gezongen, en heeft als bassist bij meerdere professionele producties meegespeeld; o.a. bij 'AIDA, de musical' in Duitsland.

Naast dat hij al diverse jaren werkzaam is als muziekdocent, muziekschoolleider en sinds 2011 koordirigent bij o.a. Voices of Joy. Daar zijn de afgelopen jaren een aantal koren bij gekomen zoals: het Männerchor Nordhorn, (inval) Christelijk Gemengd Koor Zwolle, Belcanto Fleringen en Männergesangverein Eitracht Schüttorf. Verder schrijft hij sinds enige tijd (op verzoek) arrangementen op maat. Door zijn brede opleiding, schrijft hij zowel voor koor, band als orkest. Hij schrijft met name 3- of 4-stemmige koormuziek. Popkorn heeft er erg veel zin in om met hem samen te gaan werken! Ben je geïnteresseerd om een keer op de repetitieavond te komen kijken en mee te zingen? Dan ben je op woensdagavond van harte welkom.

Kijk voor meer informatie op de site: www.Popkorn.nl

Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 4 uur geleden
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 11 uur geleden
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! 30 apr, 20:18
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05
De nieuwe trainer van NKC ' 51 2: Herman Egberts
Herman Egberts wordt trainer van het tweede van NKC '51 30 apr, 13:58
Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 30 apr, 09:15
Afbeelding
King's Men weer op de planken 29 apr, 12:31
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00