<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto:

Eerste prijs en Publieksprijs voor Emma

NIJVERDAL - De eerste prijs van Klassiek Talent, de talentenjacht van Muziek onder de Trap, is gewonnen door de 12-jarige Emma Harbers.

Zij kwam op, met een flinke partij blokfluiten, en maakte daar ook een mooie act van, door eerst een vloerkleedje op de grond te leggen, waarop de instrumenten werden neergelegd. Vervolgens wist ze het publiek te boeien met een mooi stuk, van D.Heilbach, 'Infectious recorders' waarbij ze ook nog een stukje met 2 sopraanfluiten tegelijk speelde.

Deze tweejaarlijkse talentenjacht werd in het ZINiN Theater gehouden, waar maar liefst twaalf jongeren in de leeftijd van 12 t.m. 18 jaar aantraden voor een vakkundige jury, bestaande uit Charlotte Oord, Fenny van Hemmen en Han Kolthof. Het programma werd met verve gepresenteerd door Anouk de Jong, lid van de werkgroep Muziek onder de Trap. Het spelniveau van de kandidaten was hoog en gezien het ruime aanbod van de bespeelde instrumenten, was het voor de jury een hele opgave om tot een afgewogen oordeel te komen.

De tweede prijs ging naar violiste, Elianne Bakker (12 jaar) uit Almelo. Zij speelde een muziekstuk, genaamd 'Sonatine', gecomponeerd door haar vader die ook de begeleiding op de vleugel verzorgde. Zij ging op een beheerste manier met de viool om, met evenzo een leuke act tussendoor, waarbij ze de viool als 'gitaar' bespeelde. Duidelijk zichtbaar, genoot ze zelf ook van dit tussenstukje.

De derde prijs ging naar de 16 jarige Julie Abou Alwi, uit Enschede met, valse Brillante op.34 no.2 van Chopin. Zij wist uit de vleugel een dynamiek te halen, die doorgaans alleen door gevorderde pianisten kan worden bereikt.

Voorzitter van de jury, Han Kolthof liet dan ook weten dat het moeilijk was, om deze avond met een goed afgewogen oordeel te komen, gezien het hoge niveau van de kandidaten. Ook omdat de werkgroep 'Muziek onder de Trap' had gevraagd om alle kandidaten een juryrapport mee te geven, koste het wat extra tijd voordat de jury klaar was. Emma Harbers uit Rijssen wist het publiek te boeien met haar spel en leuke 'act'. Evenals de jury wisten de bezoekers dit te waarderen, door haar de Publieksprijs toe te kennen.

De werkgroep Muziek onder de Trap die o.a. als doelstelling heeft jonge musici een podium te bieden, kan terugkijken op een geslaagde 5e editie.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195474&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195492&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195475&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvannijverdal.com&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=744" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>