Afbeelding

Koffiekaravaan staat vanaf nu op het Station in Nijverdal!

Algemeen

NIJVERDAL - John en Irene hebben eind 2017 de sprong gewaagd en zijn de Koffiekaravaan begonnen op het station in Borne. John had al langere tijd het idee in zijn hoofd om een eigen koffiekraam te starten, maar Irene had zo nog haar twijfels. Inmiddels is de Koffiekaravaan al bijna twee jaar een begrip in Borne en de reizigers op het station zijn nog steeds erg enthousiast!

Naast de enthousiaste reizigers op het station van Borne, hoopten ook de reizigers op station Nijverdal op de komst van de Koffiekaravaan. En afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover; de Koffiekaravaan staat in Nijverdal! Iedere woensdag- en vrijdagochtend kunnen reizigers genieten van een heerlijke verse kop koffie van eigen gebrande bonen.

Verse koffie
John maakte op zevenjarige leeftijd kennis met koffie en sindsdien is hij zelf helemaal koffiegek. Op een avond kwam hij met het idee om zijn eigen koffie te gaan branden. Inmiddels heeft hij een eigen koffiebrander thuis. Hij kan aan het geluid van de bonen horen of ze klaar zijn. De geur van de koffiebranderij is niet te vergelijken met de 'normale' koffiegeur, het ruikt naar tosti's, alsof er iets is aangebrand.

Op de markt
Naast de twee stations is de Koffiekaravaan ook te vinden op de Nijverdalse markt. De leverancier levert de rauwe bonen af bij de Koffiekaravaan, waarna ze op locatie worden gebrand voor de koffie. Iedere zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur zijn John en Irene te vinden op de Nijverdalse markt. Daarnaast verkopen zij ook heerlijke stroopwafels naar eigen recept die vers worden gebakken.

Participeren
Irene is werkzaam bij dagbesteding Philidelphia in Rijssen, waar ze werkt met mensen met een verstandelijke beperking. De wens van Irene was om deze twee passies met elkaar te combineren. Daarom biedt de Koffiekaravaan ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om te stijgen op de participatieladder. Geïnteresseerden kunnen altijd contact opnemen met Irene per e-mail: i.pigge@philadephia.nl. Meer informatie over de Koffiekaravaan is te vinden op www.dekoffiekaravaan.nl

Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 4 uur geleden
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 11 uur geleden
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! 30 apr, 20:18
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05
De nieuwe trainer van NKC ' 51 2: Herman Egberts
Herman Egberts wordt trainer van het tweede van NKC '51 30 apr, 13:58
Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 30 apr, 09:15
Afbeelding
King's Men weer op de planken 29 apr, 12:31
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00