Afbeelding
Foto: BeVa Productions H'drn

Enquête gesloten: zoektocht burgemeester gaat verder

Algemeen

HELLENDOORN - Burgemeester Anneke Raven gaat 15 december 2021 met pensioen. Nu is de gemeenteraad op zoek naar een opvolger. Tot vrijdag 28 mei konden inwoners van de gemeente Hellendoorn een enquête invullen om mee te bepalen.

Nu de slotdatum voor het inleveren van de enquête is gepasseerd, is het aan de gemeenteraad om een nieuwe burgemeester te vinden. De gemeente laat weten een samenvatting van de resultaten op te nemen in de profielschets. “Deze profielschets geeft een karakteristiek van de gemeente, beschrijft de taken en rollen van de burgemeester en bevat een overzicht van de competenties die bij een de nieuwe burgemeester horen”, aldus de gemeente op haar website. “Het proces dat leidt tot een nieuwe burgemeester staat nog aan het begin”, zegt woordvoerder van de vertrouwenscommissie Matthijs Knobben. “Wat de verschillende fracties verwachten van een nieuwe burgemeester wordt binnen de verschillende fracties besproken. Daarna wordt er ook in de raad nog over gesproken.” Ondanks dat de opvolger van Anneke Raven moet voldoen aan de profielschets, staat de vacature open voor iedereen. Er is geen lidmaatschap van een politieke partij nodig, maar dit zou kunnen helpen met lobby’en. “De te benoemen burgemeester moet een herkenbare vertegenwoordiger zijn van de gemeente”, zegt raadslid Bertus Webbink (D66). Dit zorgt volgens Webbink voor brede inzet bij alle overleggen. “Dit zijn essentiële voorwaarden bij sollicitatie.

Anneke wie?
Na bijna tien jaar burgemeester te zijn geweest, lijkt de naam Anneke Raven niet bij iedereen bekend. Een middagje in het centrum van Nijverdal zorgt voor veel geluiden, voornamelijk dat de lokale politiek niet echt in het interessegebied van de ondervraagden ligt. “Anneke wie?”, zegt een voorbijganger. Toch is één geïnterviewde op de hoogte. “Anneke Raven is goed in het contact maken en leggen en staat tussen de mensen. Ik denk dat dat verbindend werkt en dat een volgende burgemeester ook benaderbaar moet zijn en bruggen moet kunnen bouwen waar nodig”, zegt hij.

De planning is dat de gemeenteraad de profielschets vaststelt in de openbare raadsvergadering van 15 juni 2021.

Tekst: EG-WÉL

Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 8 uur geleden
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! gisteren
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05
De nieuwe trainer van NKC ' 51 2: Herman Egberts
Herman Egberts wordt trainer van het tweede van NKC '51 30 apr, 13:58
Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 30 apr, 09:15
Afbeelding
King's Men weer op de planken 29 apr, 12:31
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 28 apr, 17:27