Sint, hij komt weer

Algemeen

Ook dit jaar zal de Goedheiligman Nijverdal niet voorbijgaan. Op zaterdag 18 november komen Sint en zijn Pieten weer in het dorp aan en dat wordt een superfeestelijke intocht.

Nijverdal - Kom ook gezellig naar het centrum om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje lekkere pepernoten... De Pieten zorgen voor gezelligheid en plezier met hun gekke fratsen.

Sint Nicolaas komt op zaterdag 18 november tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. Vanaf hier vertrekt hij op zijn schimmel Americo, vergezeld door de muziekvereniging KSW en zijn Pieten naar het centrum van Nijverdal.

De route voor de intocht is als volgt: vanaf de Wilgenweard rechtsaf de rotonde over naar de G. van der Muelenweg, bij het politiebureau rechtsaf de Grotestraat over om vervolgens langs het Henri Dunantplein te rijden om uiteindelijk linksaf het Keizerserf op te rijden. Als laatste gaat Sinterklaas ter hoogte van de kruising van het Keizerserf met de Groen van Prinstererstraat en de Willem Alexanderstraat te voet naar het grote podium op het Henri Dunantplein. Daar wordt Sinterklaas rond 15.30 uur verwacht en welkom geheten door burgemeester Anneke Raven. Daarna zullen Sint Nicolaas en zijn Pieten zich weer tussen de aanwezige kinderen begeven.

Na afloop van de intocht op 18 november zoeken Sint en zijn gevolg de rust op in het Huis van Sint in het voormalige C&A-pand op het Henri Dunantplein. Dat is speciaal voor deze gelegenheid is opgebouwd door actieve vrijwilligers van de Sintcommissie. Op de woensdag- en zaterdagmiddagen vanaf 22 tot en met 29 november is het Huis van Sint tussen 14.00 en 16.00 uur geopend.


Kleurplaten

Vanaf de intocht heeft de Sintcommissie een gezellig programma met veel leuke gezinsactiviteiten in Nijverdal. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de samenwerking met plaatselijke winkeliers. Zo zijn er kleurplaten verkrijgbaar in de winkels in het centrum. Op deze kleurplaat staan lege vakjes die horen bij een speurtocht.

De verschillende letters voor deze speurtocht zijn in de sinterklaasperiode (18 november tot 2 december) te vinden in de etalages van de winkels. Degenen die de speurtocht goed hebben opgelost en de kleurplaat hebben ingekleurd, maken kans op mooie prijzen. Sinterklaas heeft de lokale Rabobank bereid gevonden om drie mooie prijzen beschikbaar te stellen.


Feest van Sinterklaas

‘Myrthe en het paard van Sinterklaas’ is de naam van de musical die op zaterdag 2 december om 13.30 uur en om 16.00 uur opgevoerd wordt in het ZINiN theater.

Komen jullie ook naar dit grote Feest van Sinterklaas? De toegangskaartjes zijn te bestellen via het ZINiN theater en bij de VVV Nijverdal. De kosten bedragen 6,50 euro per persoon, inclusief een consumptie en voor de kinderen ook nog een verrassing.
Kalefater verleent door middel van een gave living statue hun medewerking aan deze musical.

Na afloop zal er een ouderwets groot feest worden gehouden in de hal van het Huis van Cultuur en Bestuur.

Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 2 uur geleden
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 9 uur geleden
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! gisteren
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05
De nieuwe trainer van NKC ' 51 2: Herman Egberts
Herman Egberts wordt trainer van het tweede van NKC '51 30 apr, 13:58
Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 30 apr, 09:15
Afbeelding
King's Men weer op de planken 29 apr, 12:31
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00