Afbeelding
Foto: Johann van de Kerkhof/RaceXpress.nl

Temmo Koopmans behaalt podium in Benelux-kampioenschap

Algemeen

SPA - De eerste overwinning op nationaal niveau in de Mini-Parilla-klasse behaalde kart-talent Temmo Koopmans uit Nijverdal ruim een maand geleden. Afgelopen zondag heeft hij laten zien dat het niet een eenmalige uitschieter was. Hij behaalde de derde plaats tijdens de derde ronde van het IAME Benelux-kampioenschap.

“Ik ben heel blij. Dit is een nog hoger niveau dan de GK4 Kart Series. Er zijn sterkere rijders. Ik moest er hard voor knokken”, zei Temmo een beetje verbouwereerd. Want dat het hem gelukt was een podiumplaats te bemachtigen kon hij nog maar amper geloven. “Het was echt hard werken.”

Verloop van de race
Temmo: “Ik was tweede in de kwalificatie. Ik dacht eerst dat ik vijfde of zesde zou eindigen, dus ik was wel een beetje verbaasd over die tweede plek.” De snelheid uit de kwalificatie toonde de talentvolle Overijsselaar ook in de races. Tijdens de eerste heat reed hij naar de overwinning. “De start was iets minder. Ik verloor twee plaatsen en aan het eind van de eerste ronde zakte ik in de hairpin terug naar plek vier. Toen reed ik terug naar twee en toen heb ik de nummer één ingehaald en uiteindelijk de race gewonnen.” Ook in de tweede heat was hij snel en werd hij derde. Die twee resultaten bij elkaar opgeteld betekende dat Temmo de finale vanaf de tweede plek mocht starten. Hoewel de baan aan het opdrogen was, was die op bepaalde plekken nog erg nat. Het zorgde voor erg listige omstandigheden en dat kostte de Birel-rijder in het begin een paar plaatsen. “De bocht voor de chicane was heel tricky. Je moest de kerb meenemen, anders vloog je vol de grindbak in.” Bij andere rijders gebeurde dat helaas volop en na ruim vijf van de elf rondes werd de race stilgelegd. Na de herstart reed Temmo nog naar plek drie.

Afbeelding
Afbeelding
LSVN houdt weer een Straat- en wijktoernooi 40 minuten geleden
Afbeelding
Twee keer goud voor G.V. Fysion in regiofinale 2 uur geleden
Afbeelding
Ashley en Fayèn turnen individuele finale 2 uur geleden
Afbeelding
Goede prestaties, geen kans op medailles door een tekort aan juryleden 3 uur geleden
Senioren dames en jeugd heren
Veel medailles voor springers G.V. Fysion 3 uur geleden
Afbeelding
Column: Eigendomsverkrijging door verjaring 6 uur geleden
Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 7 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 8 uur geleden