Stichting Uitvaartverzorging voor Nijverdal en Omstreken heeft renovatieplannen voor het zeer beeldbepalende dak van de aula van het uitvaartcentrum.
Stichting Uitvaartverzorging voor Nijverdal en Omstreken heeft renovatieplannen voor het zeer beeldbepalende dak van de aula van het uitvaartcentrum.

Renovatie dak van aula

Algemeen

NIJVERDAL - Stichting Uitvaartverzorging voor Nijverdal en Omstreken heeft renovatieplannen voor het dak van de aula van het uitvaartcentrum. De stichting heeft de leien op het dak van de aula laten testen op asbest. In de leien is geringe (witte) asbest aangetroffen. Witte asbest is de minst gevaarlijke variant maar zal op termijn wel vervangen moeten worden. 

Daarnaast is het aanzicht van het dak niet meer zo fraai. Bovendien ontstaan er nu lekkages door de capillaire werking van aangroeiend mos. “Daarmee is voor onze stichting het momentum ontstaan om een keuze te maken hoe het dak van de aula gerenoveerd moet worden. Omdat we in Nederland midden in een energietransitie zitten ligt het voor de hand om energetische maatregelen als leidraad te nemen. Zo zijn we in overleg met adviesbureau DWA en architect EVE uitgekomen om de leien te vervangen door een (tuin) sedumdak met daartussen zonnepanelen. Omdat de dakvorm van de aula zeer beeldbepalend is voor ons uitvaartcentrum komt een sedumdak goed tot zijn recht. Daarnaast zijn er nog meer voordelen. Het dak neemt CO2 op. Zomers wordt het dak minder warm en het heeft ook een geluidswerend functie. Het is mogelijk om tussen het sedumdak traditionele zonnepanelen te leggen. In overleg met de architect is de vormgeving tussen het sedum en de zonnepanelen bepaald.”

Gasloos
Voor de periode 2030/2050 is de doelstelling van de overheid dat alle gebouwen gasloos moeten worden. Het gebouw dient dan natuurlijk goed geïsoleerd te zijn. Nu wij voornemens zijn om het dak van de aula te renoveren is dit het juiste moment om extra isolatie toe te voegen. Door aanvullend te isoleren, zal het comfort in de aula toenemen, de temperatuur zal ’s nachts minder afnemen en in de zomer zal de temperatuur minder snel stijgen. Daardoor hoeft er minder verwarmd en gekoeld te worden.

Start werkzaamheden
De uitvoering inclusief asbestsanering zal circa 6 tot 7 weken in beslag nemen. De start van de asbestsanering, welke door een gecertificeerd bedrijf wordt uitgevoerd, zal waarschijnlijk starten op maandag 30 augustus 2021.

www.uitvaartnijverdal.nl

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 1 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 3 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 9 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 11 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 13 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! gisteren
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25