Afbeelding
Foto: Mike Rikken

Verkiezing onderneming van het jaar verplaatst

Algemeen

Elk jaar organiseert Businessclub Hellendoorn-Nijverdal de verkiezing van de onderneming van het jaar. In 2021 was er sprake van een coronapauze, maar in 2022 lijkt het coronavirus minder roet in het eten te gooien. Dit jaar zou de verkiezing plaatsvinden op woensdag 2 maart, maar vanwege coronamaatregelen is het evenement verplaatst naar 20 april.De zaal van ZINiN mag op dit moment voor een derde gevuld worden. “Met tachtig mensen in het ZINiN zitten is niet wat we voor ogen hebben”, zegt Lydian Stegeman van Businessclub Hellendoorn-Nijverdal. “Met tachtig mensen in het ZINiN zitten is niet wat we voor ogen hebben. Vooral omdat er ruim tweehonderd ondernemingen lid zijn.” BCHN hoopt op voldoende versoepelingen om de ondernemersverkiezing op de nieuwe datum op hun manier door te laten gaan.

HELLENDOORN - Eerder deze week meldden diverse landelijke media dat het kabinet van plan is de coronamaatregelen te versoepelen. De anderhalvemeterregel gaat mogelijk vervallen en een vaste zitplaats zal ook niet langer aan de orde zijn. Ook zal de sluitingstijd van de horeca- en cultuursector waarschijnlijk verruimd worden. Toch wilde de lokale businessclub niet wachten op de corona-persconferentie van 15 februari om de knoop door te hakken.

In een mail naar clubleden riep de Businessclub al op om 20 april in ieder geval vrij te houden. “We hebben vorige week vrijdag gekozen om de verkiezing naar die datum te verplaatsen”, aldus Stegeman. Wachten op de volgende persconferentie zou gezien het programma erg kort dag zijn voor de organisatie. BCHN is positief ingesteld met het oog op april en hoopt alle leden van de club te verwelkomen.

Opvallend is dat er dit jaar geen drie, maar vijf bedrijven genomineerd zijn voor de titel ´Onderneming van het jaar 2022´. De genomineerden zijn: Autobedrijf Aaltink, Camping De Noetselerberg, Drukkerij Ponsteen, Hoveniersbedrijf Gerben Calkhoven en Timmerbedrijf Berendijk. Wie er wint blijft spannend tot op het laatst. “De jury beoordeelt bedrijven op basis van tien criteria”, legt Stegeman uit. “Op de avond zelf kunnen alle andere leden stemmen. De uitslag wordt voor vijftig procent bepaald door de jury en de andere helft komt vanuit de leden.” Dat er wederom enkel Nijverdalse onderneming zijn genomineerd, is logisch te verklaren. “Daar zijn de meeste van onze leden gevestigd.”


Foto: Mike Rikken

Eerdere winnaars
Sinds het 10-jarig lustrum in 2007 organiseert Businessclub Hellendoorn-Nijverdal jaarlijks de verkiezing onderneming van het jaar. Eerder werden al Driever Partyservice (2020), Bie Olthof (2019), Landgoed de Uitkijk (2018), Nemaco Machinebouwers (2017), Metal Machinebouwers (2016), Reflex Promotions (2015), Wilgenweard (2014), Eurol Lubricants (2013), Addcomp (2012), Serbo/Serbonne (2011), Eve Architecten (2010), Hegeman Beheer (2009), Van Buren Bouwmaterialen (2008) en Van Keulen Interieurbouw (2007) gekozen tot onderneming van het jaar.

Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 36 minuten geleden
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 7 uur geleden
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! 23 uur geleden
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05
De nieuwe trainer van NKC ' 51 2: Herman Egberts
Herman Egberts wordt trainer van het tweede van NKC '51 30 apr, 13:58
Afbeelding
Ontdek reizen met het openbaar vervoer 30 apr, 09:15
Afbeelding
King's Men weer op de planken 29 apr, 12:31
Afbeelding
Ontwar digitale knopen 29 apr, 08:00